«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Αντώνης Ναστούλης φιλοτέχνησε πορτραίτα ηρώων του  1821 οι οποίοι συμμετείχαν στην απελευθέρωση του Αγρινίου και τα δώρισε στο Δήμο

 Το 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας, ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης Αντώνης Ναστούλης φιλοτέχνησε πορτραίτα ηρώων οι οποίοι συμμετείχαν στην απελευθέρωση του Αγρινίου. Τα πορτραίτα αυτά ο κ. Αντώνης Ναστούλης τα δώρισε «εις μνήμην αιώνια» όπως ο ίδιος δήλωσε στην ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης των πορτραίτων αυτών.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου με επιστολή προς τον καλλιτέχνη δήλωσε:

«Αγαπητέ Αντώνη, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, όσο και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε  τις θερμές ευχαριστίες μας για την από μέρους σας  δωρεά προς το Δήμο, πορτραίτων των Ηρώων του 1821 τα οποία εσείς φιλοτεχνήσατε, τιμώντας τα διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Αγαπητέ Αντώνη, σας συγχαίρουμε  για  την αξιόλογη προσφορά σας και την έμπρακτη αγάπη σας προς την ιδιαίτερη πατρίδα, το Αγρίνιο.Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της ευγενικής  πράξης σας και ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε εσάς και την οικογένειά σας».

Στην παράδοση της επιστολής παραβρέθηκε και ο κ. Κων/νος Κατσαρής Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΑΚοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου

 
***

Συγχαρητήρια του Δήμαρχου Αγρινίου στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για τις διακρίσεις στους SPECIAL OLYMPICS HELLAS «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022»

Την αθλητική ομάδα των εκπαιδευόμενων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» που διακρίθηκε στους Αγώνες των SPECIAL OLYMPICS HELLAS «ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022», υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη την πρόεδρο Διονυσία Σαμαντά, τον  Διευθυντή

Δημήτρη Χειμαριώτη, τους προπονητές Αλεξάνδρα Αθανασίου και Μανώλη

Καραβία και την Πρ. του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ.  Β. Μαραγιάννη για τις διακρίσεις :                           

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην αθλητική ομάδα και τους εκπαιδευτές γιατί με επιμονή και μεγάλο αγώνα κατέκτησαν  σημαντικές διακρίσεις.Εκφράζουμε τον σεβασμό μας και την αμέριστη υποστήριξη στις ανάγκες και τα δικαιώματα  όλων των εκπαιδευόμενων νέων και των  οικογενειών τους. Η υπέροχη οικογένεια του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” μας  δίδαξε  ένα ακόμη σπουδαίο μάθημα. Η θέληση και η αγάπη υπερνικάει όλα τα εμπόδια. Σας ευχαριστούμε θερμά».

 

Η ομάδα των αθλητών που συμμετείχε  στους  Αγώνες και διακρίθηκε είναι:

1.Χριστίνα Ζαχαράκη, Χρυσό μετάλλιο στην Ποδηλασία (1.000 μέτρα)

2.Κοσμάς Μπαούρδας, Χρυσό μετάλλιο στην Ποδηλασία (1.000 μέτρα)

3.Παρασκευή Γίδα, Ασημένιο μετάλλιο στην Ποδηλασία (1.000 μέτρα)

4.Χριστόφορος Γιαννιτσέλης, Ασημένιο μετάλλιο στην Ποδηλασία (1.000 μέτρα)

5.Γιάννης Νικάκης,  Ασημένιο μετάλλιο στην Ποδηλασία (5.000 μέτρα)

6.Νίκος Γκόλιας, Ασημένιο μετάλλιο στο Bocce (ομαδικό)

7.Δέσποινα Αυγέρη, Ασημένιο μετάλλιο στο Bocce (ομαδικό)

8.Παναγιώτα Σελεβίστα, Ασημένιο μετάλλιο στο Bocce (ομαδικό)

9.Θεόδωρος Σελεβίστας, Ασημένιο μετάλλιο στο Bocce (ομαδικό)

10.Δόμνα Βάρφη, Ασημένιο μετάλλιο στην Κολύμβηση (ελεύθερο, 25 μέτρα)

11.Μαρία Δελαπόρτα, Χάλκινο μετάλλιο στο Στίβο (Σφαίρα 3 kg)

12.Σπυριδούλα Τσιαμάκη, Χάλκινο μετάλλιο στο Στίβο (Δρόμος 50m)

13. Σπύρος Τσιαμάκης, Χάλκινο μετάλλιο στο Στίβο(Δρόμος 50m)

 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο.) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Την Παρασκευή  21 Οκτωβρίου και ώρα 12:00  θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της οδού Αναστασιάδη 1.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ