«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή  προς  το ΔΣ. της Εθνικής Τράπεζας  καταθέτει την ένσταση του για το κλείσιμο του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής...

 

Προς: Διοικητικό Συμβούλιο

 Εθνικής Τράπεζας

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αποτελεί εμπαιγμό  για το Αγρίνιο και τους όμορους Δήμους η απόφαση για κατάργηση ενός εκ των δύο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας που  λειτουργούν στην πόλη. 

Είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής.

Είναι γνωστό ότι η Εθνική Τράπεζα αποτελεί τον παλαιότερο Τραπεζικό Όμιλο της Χώρας καλύπτοντας πληθώρα συναλλαγών ενός πολύ μεγάλου πελατολογίου. Αυτό ισχύει και στον Δήμο Αγρίνιου όπου για την εξυπηρέτηση πληθυσμού  περίπου 100.000 κατοίκων λειτουργούν, μέχρι σήμερα, δύο καταστήματα. 

Εκτός από τους Αγρινιώτες εξυπηρετούνται ακόμη πολίτες του Θέρμου, όλων των παρατριχώνιων περιοχών, της ορεινής Ναυπακτίαςαλλά και της Ευρυτανίαςόταν,  κατά τη διάρκεια του χειμώνα,  οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Καρπενήσι.  

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το συγκεκριμένο κατάστημα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως δημιουργήθηκε ακριβώς για να καλύψει αυτές τις επιπλέον ανάγκες και να  είναι προσβάσιμο σε πολίτες που διαμένουν στην περιφέρεια του δήμου καθώς αποτελεί κόμβο εισόδου και εξόδου της πόλης.

 

Η βούληση του Ομίλου να προχωρήσει στην παύση της  λειτουργίας του 2ουκαταστήματος  κατακεραύνωσε τους πολίτες και προβλημάτισε επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς διαταράσσεται  ευθέως η  οικονομική τους δραστηριότητα.  

Επιπροσθέτως ,  έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σκοπό της ύπαρξής του που είναι η αυτονόητη εξυπηρέτηση των πελατών  και η εύρυθμη λειτουργία των δύο καταστημάτων. 

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής που εκτείνεται πέρα από τα

όρια του Δήμου Αγρινίου.


Ελπίζω ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημα  της  Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων και θα επανεξετάσετε όποια πρόθεση για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

 

    ΜΕ ΤΙΜΗ

                                                                         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

                                                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ