«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ο Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

 

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

 Συνάδελφοι,

Καθημερινά όλοι μας πολιορκούμαστε από δημοσιεύματα, φήμες και έντονη παραφιλολογία για το ενεργειακό.

Παρουσιάζεται ως σκέψη και πιθανό ενδεχόμενο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης η μείωση λειτουργίας του ωραρίου των καταστημάτων εν όψει του «δύσκολου» χειμώνα. Ενδεχόμενο που έγκυρες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, δε διστάζουν ακόμη και...

την ίδια μέρα το πρωί να το παρουσιάζουν ως βέβαιο, το μεσημέρι να το αποκλείουν και το βράδυ να το αφήνουν μετέωρο.

Περίτρανη απόδειξη του πόσο σοβαροί είναι αυτοί που «δίνουν» την πληροφορία και πόσο έγκυρα είναι τα ρεπορτάζ.

Υπάρχουν Σύλλογοι που προτρέχουν ως προπομποί των κυβερνητικών εντολών και προτείνουν στα μέλη τους μειωμένο ωράριο λειτουργίας κατά τις απογευματινές/βραδινές ώρες.

Υπάρχουν Σύλλογοι με το ρόλο του καλού παιδιού, διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, αρκεί να πάρουν και κάποια ανταλλάγματα.

Αυτές οι συμπεριφορές, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις αποτελούν τον ορισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ο Εμπορικός ΣύλλογοςΑγρινίου αρνείται να διαδραματίσει αυτόν το ρόλο.

Γνωρίζουμε και το έχει παραδεχτεί ακόμα και ο Πρωθυπουργός αυτής της πολύπαθης χώρας ότι οι πάροχοι ενέργειας αισχροκερδούν στις πλάτες μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιδότηση της κιλοβατώρας με αυτές τις τιμές που μας τις χρεώνουν αποτελεί κρατική επιχορήγηση προς τους παρόχους.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα λεφτά που παίρνουν σήμερα από τα κρατικά ταμεία, για να φουσκώσουν περισσότερο τις τσέπες των ολιγοπωλιακών κροίσων που εμπορεύονται την ενέργεια, θα καλεστούμε αύριο να τα πληρώσουμε πάλι εμείς.

Και επειδή οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, και το αν θα υπάρχουμε αύριο για να πληρώσουμε πάλι εμείς τη νύφη δεν είναι καθόλου βέβαιο, επειδή χρειάζονται πράγματι γενναίες παρεμβάσεις και επειδή τα μικρομάγαζα και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας κατά κοινή ομολογία για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μέτρα ουσιαστικά και απαραίτητα για την επιβίωση μας:

-Επιβολή πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας (σε καμία περίπτωση πάνω από 0,10€/kwh) για όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα νοικοκυριά ανεξαιρέτως.

-Επιστροφή χρημάτων σε όσους πλήρωσαν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής και διαγραφή του όποιου χρέους έχει αυτή δημιουργήσει.

-Υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ στους ομίλους που αποδεδειγμένα θησαύρισαν στις πλάτες μας.

-Ρύθμιση σε μακροχρόνιες άτοκες δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις επιχειρήσεις προς τους παρόχους ρεύματος από την αρχή της πανδημίας.

-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς

-Κρατική επιδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων για ενεργειακή τους αναβάθμιση.

-Άτοκα δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ρευστότητας και να μπορέσουν να επιβιώσουν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Υ/Γ: Μετά την υπερδεκαετή οικονομική και δημοσιονομική κρίση εμφανίστηκε η υγειονομική.Σήμερα πουλάει η ενεργειακή. Αύριο με βεβαιότητα θα εμφανιστεί μια άλλη. Δεν είναι συγκυρίες ούτε ατυχία. Δεν είναι το πρόβλημα η όποια κρίση, αλλά το σύστημα που την παράγει και τρέφεται από αυτή.

 

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

 

Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα εμπειρίας του πελάτη, η ΕΣΕΕ αποφάσισε να συνδιοργανώσει ψηφιακή συνάντηση σήμερα  06/10/2022 με την εταιρεία Κωτσόβολος.

Συνάντηση που επικοινώνησαν ως ευκαιρία για την ανάδειξη της αξίας της εμπειρίας του πελάτη διαχρονικά και για ανταλλαγή χρήσιμων εμπειριών και απόψεων, με σκοπό την ενδυνάμωση μικρών και μεγάλων εταιρειών.

Ο Εμπορικός ΣύλλογοςΑγρινίουκαταγγέλλει την ΕΣΕΕ που επέλεξε ως συνδιοργανωτή τον Όμιλο που με μακροχρόνιες πολιτικές αβάντες,  σχεδόν μονοπωλεί την αγορά των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Επισημαίνει ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι που αποτελούν και τη βάση της ΕΣΕΕ κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν εντελώς διαφορετικά συμφέροντα και επιδιώξεις από τον Κωτσόβολο. Όπως και από τους υπόλοιπους ολιγοπωλιακούς ομίλους των δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τζίρου.

Επειδή γνωρίζουμε πως μια τέτοια συνάντηση δεν θα δυναμώσει  τα μέλη μας.

Επειδή δεν επιθυμούμε να μάθουμε τεχνικές εξαπάτησης του κοινού.

Επειδή δε θα μάθουμε τρόπους να μας χαριστούν χρέη και φόροι.

Επειδή ούτε αύριο θα εγκρίνουν οι τράπεζες στους πελάτες μας καταναλωτικά δάνεια με την επίδειξη απλώς της ταυτότητάς τους.

Επειδή δε θα ανοίξει με την ίδια ευκολία για μας η στρόφιγγα των τραπεζών και των κρατικών επιχορηγήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου φυσικά θα απέχει από αυτή τη  συνάντηση.

Δεν είμαστε δίπλα στα καρτέλ, ούτε μαζί τους. Είμαστε απέναντι τους.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

*