«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ο.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

60 χρόνια (8.9.1962) από τη δολοφονία του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους, 60 χρόνια από τα αιματηρά γεγονότα στην Κυψέλη (Σφήνα) Αιτωλοακαρνανίας, από τη μεγάλη συγκέντρωση των καπνοπαραγωγών, που διεκδικούσαν την επιβίωσή τους...

60 χρόνια μετά, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας, συνεχίζουμε ακόμα να παλεύουμε για την επιβίωσή μας. 60 χρόνια μετά, παλεύουμε να παραμείνουμε στην παραγωγή, στα χωράφια μας.

Τότε οι καπνοπαραγωγοί, είχαν να αντιμετωπίσουν, τους καπνοβιομήχανους που έπαιρναν την παραγωγή τους σε εξευτελίστηκες τιμές, το κράτος, που στέκονταν εχθρικό απέναντί τους. Να αντιμετωπίσουν τα χρέη που τους έπνιγαν, τη δουλειά ήλιο-με ήλιο, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Σήμερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αντιμετωπίζουμε τους μεγαλεμπόρους, τις τράπεζες, τους βιομηχάνους του κλάδου των τροφίμων, που μας παίρνουν κοψοχρονιά την παραγωγή, το κράτος που μας ξεζουμίζει, με τους φόρους, που μας αφήνει το 2022, έρμαιους στα φυσικά φαινόμενα που μας καταστρέφουν, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς υποδομές και στήριξη.

Η ζωή μας δυσκολεύει καθημερινά. Από τη μια έχουμε τα χέρια και το μυαλό μας, τα χωράφια, τα ζώα, τη σημερινή επιστήμη και τεχνική, που όλα αυτά μπορούν να δώσουν σε ‘μας και όλο το λαό, πολλά και ποιοτικά προϊόντα και από την άλλη, εμείς οι κτηνοτρόφοι που παράγουμε το γάλα αλλά δε μπορούμε να αγοράσουμε το τυρί, ο λαός που δεν μπορεί να απολαύσει όσα παράγουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε.

Οι συνθήκες επιβάλλουν να βγούμε πιο δυνατά και μαζικά στο προσκήνιο, στους νέους αγώνες για να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη. Αποτελέσματα και κατακτήσεις, ήρθαν μόνο με τους αγώνες μας.

Βγαίνοντας μπροστά, με την οργάνωση, το δυνάμωμα και τη λειτουργία των Συλλόγων μας, της Ομοσπονδίας και τον πανελλαδικό συντονισμό, την ΠΕΜ, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να έχουμε νέες κατακτήσεις. Μπορούμε αν πιστέψουμε στη δύναμή μας, αν ενισχύσουμε την ενότητά μας, αν συνειδητοποιήσουμε ότι τη λύση δεν θα την φέρουν "σωτήρες" ή "φωστήρες", αλλά η συμμετοχή και η δράση όλων μας.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του συναγωνιστή μας καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου και τον ξεσηκωμό των καπνοπαραγωγών του 1962, να είναι μια αφορμή για νέους νικηφόρους αγώνες, την καλύτερη τιμή σε όσους θυσιάστηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν, στους παππούδες και τους πατεράδες μας!

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 πμ, στην Κυψέλη στο χώρο του Μνημείου. Θα μιλήσει ο Σπύρος Κοτοπούλης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.