«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ - Οι «εμπρηστές» δεν μπορούν να μετατραπούν σε «πυροσβέστες»

Τα «εναλλακτικά» σχέδια σημαίνουν οι λαοί να επιδοτούν τους ομίλους και τα κέρδη τους

Οι «εμπρηστές» δεν μπορούν να μετατραπούν σε «πυροσβέστες» τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ενεργειακή φτώχεια και την πολιτική της ΕΕ, ενώ επισημαίνεται πως τα δήθεν “εναλλακτικά” σχέδια σημαίνουν οι λαοί να επιδοτούν τους ομίλους της ενέργειας και τα κέρδη τους.

Αναλυτικά:

«Ο βασικός παράγοντας για την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια και την ενεργειακή φτώχεια είναι η ίδια η ΕΕ, οι μηχανισμοί και η στρατηγική της, άρα καμία προσδοκία δεν μπορεί να υπάρχει ότι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα μπορούν και να το λύσουν. Οι “εμπρηστές” δεν μπορούν να μετατραπούν σε “πυροσβέστες”.

Εξάλλου, όλα τα δήθεν “εναλλακτικά” σχέδια που κατατίθενται στο τραπέζι, είτε με τη μορφή του “πλαφόν” είτε με αυτή του “ευρωομόλογου”, στη βάση και των οξυμένων ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών-μελών, θεωρούν δεδομένες αυτές τις στρατηγικές επιλογές, καταλήγοντας τελικά στο ίδιο αποτέλεσμα: Οι λαοί της Ευρώπης να επιδοτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους ομίλους της ενέργειας και τα δυσθεώρητα κέρδη τους.»

 

www.902.gr