«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Επέστρεψε γεμάτο όμορφες εμπειρίες από την Αίγινα το ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν τα μέλη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Αμφιλοχίας από την διήμερη εκδρομή στην Αίγινα που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας στις 16-17 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδρομής, τα μέλη του ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν...

με τη σειρά το μουσείο και το Ναό της Αφαίας, που θεωρείτε το πρότυπο που ακολούθησαν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης για το σχεδιασμό του Παρθενώνα, τον Άγιο Νεκτάριο, όπου προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου, και το πανέμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι περίπου 50 συμμετέχοντες γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και εδέσματα της Αίγινας, πραγματοποίησαν τα ψώνια τους και απόλαυσαν την εκδρομή τους επιδιδόμενοι σε τραγούδι και χορούς.

«Μετά από όλους αυτούς τους περιορισμούς που μας επέβαλε η πανδημία, το πρόγραμμα εκδρομών του ΚΑΠΗ Αμφιλοχία επέστρεψε δυναμικά! Αυτή τη φορά, προορισμός μας ήταν η υπέροχη Αίγινα, η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ένας πραγματικά πανέμορφος τόπος, γεμάτος αξιοθέατα.Κατά την παραμονή μας εκεί είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούμε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικά μνημεία, αλλά και να περπατήσουμε στα στενά της Αίγινας, να ψωνίσουμε τοπικά προϊόντα, και να απολαύσουμε νησιώτικα εδέσματα και το διάσημο φιστίκι της Αίγινας, ακόμη και σε γλυκό και παγωτό! Περισσότερο από όλα όμως χαρήκαμε και θα θυμόμαστε το τραγούδι και τον χορό που ρίξαμε όλοι μαζί, ακόμη και μέσα στο λεωφορείο.Τι καλύτερο έναυσμα για να οργανώσουμε σύντομα την επόμενη εξόρμησή μας!», δήλωσε σχετικά η Πρόεδρος του ΚΕΚΑΔΑ Ζωή Ντρούτση.Γραφείο τύπου Δήμου Αμφιλοχίας