«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ - Ψήφισμα πολεμικό παραλήρημα για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας στήριξαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ

Ψήφισμα πολεμικό παραλήρημα για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας στήριξαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται επικίνδυνα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα κυριολεκτικά πολεμικό παραλήρημα.

Μεταξύ άλλων επικυρώνει κι επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία», ενώ καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία...

Προκαλούν μάλιστα όλες οι πολιτικές ομάδες που το ψήφισαν ισχυριζόμενες ότι όλα αυτά πρέπει να επισπευστούν «προκειμένου να συμβάλουν στη συντόμευση του πολέμου». Επιχειρούν να προσπεράσουν το προφανές, ότι ακριβώς αυτά οξύνουν την πολεμική αναμέτρηση και με δεδομένο την ολέθρια κλιμάκωση που επέφερε η προσάρτηση από τη Ρωσία των ουκρανικών εδαφών στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια, το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε και με τις ψήφους των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και οι κίνδυνοι που αυτό περικλείει υπογραμμίζουν τις ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη χρησιμοποίηση των αμερικάνικων βάσεων.

Ξεγυμνώνουν όμως και τη Νατοϊκή Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε ως και τα εύσημα βουλευτών της ΝΔ για την υπερψήφιση του ψηφίσματος. Κάπως έτσι αναδεικνύεται ο υποκριτικός χαρακτήρας ανέξοδων αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ στην «παγκόσμια ειρήνη» κι οι ΣΥΡΙΖΑίικες παρουσίες στις αντιπολεμικές συναυλίες, τα καλέσματα «στείλτε ανθρωπιστικό υλικό, όχι όπλα» κ.ά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με τη στήριξη των ΝΑΤΟϊκών αποφάσεων, την πρόσφατη υπερψήφιση στη βουλή της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την κατά γράμμα υλοποίηση του σχεδιασμού εγκατάστασης αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το κατάπτυστο ψήφισμα και ανέδειξε ότι την κλιμάκωση της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ληστών ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία θα την πληρώσουν οι λαοί πρώτα και κύρια της Ουκρανίας και της Ρωσίας με το αίμα και τον κατατρεγμό τους αλλά και των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης με το δυσβάσταχτο κόστος της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, με νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών.

Είναι ζωτική και επιτακτική ανάγκη, με την αυτοτελή του πάλη, ο ελληνικός λαός να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό της αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για τον ίδιο και τα παιδιά του. Να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη και σταθερότητα τον κάλεσε να μην επιλέξει στρατόπεδο ληστών και να αγωνιστεί για να μην πληρώσει αυτός τα «σπασμένα» του πολέμου και της νέας επικείμενης κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος, να πρωταγωνιστήσει στην πάλη και να φέρει τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες στο προσκήνιο.

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας