«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2,7 εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Αγρινίου

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε  τρεις συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώγια την αποκατάσταση του οδικού δικτύου  στο  Δήμο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, η 1η σύμβαση αφορά έργα ασφαλτόστρωσης οδών πόλης Αγρινίου- ΔΕ Θεστιέων – Παραβόλας – Παναιτωλικού,  προϋπολογισμού 1.000.000,00 €.

Η 2η σύμβαση αφορά οδούς...

στιςΔΕ Στράτου – Νεάπολης – Παρακαμπυλίων – Αγγελοκάστρου – Μακρυνείας –Αρακύνθου µε προϋπολογισμό 800.000,00 €

Η 3η σύμβαση  αφορά αποκατάσταση του δημοτικού οδικού δικτύου με  παρεμβάσεις  σε διάφορες οδούς εντός της πόλης του Αγρινίου και στην κεντρική οδό που διέρχεται εντός της κοινότητας Μεγάλης Χώρας της ΔΕ Νεάπολης,  προϋπολογισμού 900.000,00 €.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  κατά την υπογραφή των σχετικών  συμβάσεων, η  συντήρηση της οδοποιίας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείται να διασφαλίσει η Δημοτική Αρχή :

«Πρόκειται για ένα έργο  που θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα των δημοτικών οδών  σε όλο τον  Δήμο Αγρινίου. Παρεμβαίνουμε και αποκαθιστούμε εκτεταμένες φθορές στο οδικό δίκτυο σε δημοτικές ενότητες και  σε οδούς εντός της πόλης καθιστώντας ασφαλή την μετακίνηση.

Με τις συγκεκριμένες εργασίες καλύπτουμε ένα σημαντικό κομμάτι των αιτημάτων των συνδημοτών δημοτών μας  για  ασφαλτόστρωση δρόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Είμαστε σταθερά στοχευμένοι στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

***

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε  ιδιαίτερα θερμό  κλίμα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων στο Κ.Α.Π.Η. Αγ. Δημητρίου.Οι φιλοξενούμενοι και τις οικογένειες τους  χάρηκαν την  εκδήλωση που προετοίμασαν οι εργαζόμενοι στο Κ.Α.Π.Η.

 Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής  ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα :  «Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να ανταποδώσουμε στα άτομα της τρίτης ηλικίας, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράζονται απλόχερα τις πολύτιμες εμπειρίες τους με όλoυς εμάς».


Οι εργαζόμενοι ευχαριστούν για τη συμμετοχή στην διοργάνωση της εκδήλωσης:

Κώστας Καραγιώργος(Καφετέρια Καθ΄οδόν), Τζωρτζίνα Αναστασιάδη,

Γιάννης-Νίκος Νταλαφούρας(Ζαχαροπλαστείο), Σκλαβενίτης(Σούπερ Μάρκετ)

Επαμειν.Παπαθανασίου(Τυροκομικά), Θεόδωρος Βρέκος(Ζαχαροπλαστείο)

Γιάννης Βασιλείου(Κρασί), Α/φοίΝταλιάνη(Αγορά αναμνηστικών δώρων)


Νεκτάριος-Νίκος Γρίβας ΟΕ.(Κρασί), Κοσμάς Νταλιάνης(Άνθη)

Λεωνίδας(Ζαχαροπλαστείο), Δημήτριος Βλάχος(ΖαχαροπλαστείοEsperia)

Γιάννης Σιάσος(Τα Κατσαρολάκια), Κων/νος Τσούμας (Κοσμικό Κέντρο Αmaro)

Παναγιώτης  Νάκκας(ψηστήρι), Λεωνίδας Αθανασάκης, Παναγιώτης Παπαθανάσης(Προσφορά νερών Καφεδρομείο), Αφοί Σιαπλαούρα (Αρτοποιείο), Νάτσης Άγγελος(Αρτοποιείο Μύλος), Παπαδήμας Θεόδωρος(Αρτοποιείο), Κατσούπης(Αρτοποιείο)

Μιχάλης Σέλφο(Ούζο), Ζαλοκώστας Νίκος(Κρεοπωλείο),

Μουδούρης Παναγιώτης (ψησταριά Πλάτανος Σκόπα 44), Ναστούλης Κων/νος(PepeRosso), Πιθάρι (Κοσμικό Κέντρο).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης κάθε απόγευμα στις 17:30 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Παρουσίαση προγράμματος – Φιλική συμμετοχή : Αλέξης Κωστάλας
Είσοδος ελεύθερη.
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ : Χρυσούλα Τασολάμπρου
Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθεί αναλυτικά το  πρόγραμμα του Φεστιβάλ.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ