«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Αφιέρωμα στον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα που άφησε εποχή

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 9:30 μ.μ. ο Χρήστος Παντούλας πλαισιωμένος από ξεχωριστούς μουσικούς θα βρίσκεται στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ, σε μία συναυλία  - αφιέρωμα με τίτλο:

«Αναφορά στον Πυθαγόρα»

Συμμετέχουν επίσης οι:

Ευγενία Γρέντζελου και Σωτήρης Γκεβεντζές επίσης στο τραγούδι, Γιώργος Σκαβάρας στις κιθάρες, Πάνος Μαμασούλας στα κρουστά και στις φλoγέρες, Κωστής Πατσιαλός στα πλήκτρα, Κώστας Μανδέλος στο μπουζούκι, Κώστας Φραγκάκης στα ντραμς, Μάριος Μαρούσκος στο μπάσο.

Τα κείμενα είναι του Λευτέρη Τυλιγάδα

Θα παρουσιάσει η Έβελυν Τριανταφύλλου.

 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζοντας το σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Η ΦΛΟΓΑ» θα τοποθετήσει στην είσοδο του κινηματογράφου κουμπαρά για την ενίσχυσή του.

 

***

Εντυπωσιακή και φέτος η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Πλημμύρισαν χρώματα και όμορφες δημιουργίες μικρών και μεγάλων μαθητών οι χώροι της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην καθιερωμένη έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου με μεγάλη συμμετοχή κοινού, το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζώης. Ο κ. Ζώης αφού ξεναγήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Χρήστο Γαρουφαλή, δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή όσο και την ποιότητα εκπαίδευσης που για χρόνια παρέχεται στο Εικαστικό Εργαστήρι, συγχαίροντας παράλληλα τους δασκάλους για το σπουδαίο εκπαιδευτικό τους έργο. Παρόντες και οι διδάσκοντες εικαστικοί: Γιακουμάτου Στ., Ζαχρήστος Θ., Μαχαλιώτη Μαρ., Ναστούλης Αντ., Παπακωνσταντίνου Γεώρ., Παπατρέχας Δημ., Στούμπος Δημ., Στυλιαρά Σ. και Τσιρώνη Σπυρ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας, κόμικς, φωτογραφίας καθώς και εργασίες από τα εντατικά τμήματα προετοιμασίας για Αρχιτεκτονική και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.  

Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Οκτωβρίου 2022.

Ώρες επισκέψεων: Δευ – Σαβ  10 πμ – 1 μμ & 6 – 9 μμ., Κυρ 11 πμ – 1 μμ & 6 – 9 μμ.

 




Υπενθυμίζουμε ότι στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα: ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας και κόμικς για παιδιά από Α’ Δημοτικού, εφήβους και ενήλικες, καθώς και τα εντατικά τμήματα για αρχιτεκτονικό σχέδιο και ΑΣΚΤ.

 

Έναρξη μαθημάτων από 10 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες – εγγραφές: Παπαστράτου 83, Αγρίνιο.

Καθημερινά: 5,30 – 8,30 μμ, τηλ. 26410 48372, e-mail: eikastiko@agrinio.gr

 

 

***

«Ροζ Οκτώβριος, μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του μαστού»


Με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού που γιορτάζεται κάθε χρόνο, ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» διοργανώνουν για 3η  συνεχόμενη χρονιά την δράση


Pink the City,

το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Αγρινίου προσφέρει δωρεάν το ροζ T-Shirt «Pink the City» στους πρώτους 150, οι οποίοι θα εγγραφούν για την συμμετοχή τους στο συμβολικό περίπατο που θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας, μέσω των οδών Μπαϊμπά, Κύπρου, Πλατεία Ειρήνης, Παπαστράτου.

Κύριος σκοπός μας είναι η αφύπνιση και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, «βάφοντας» την πόλη του Αγρινίου ροζ, ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Από Τρίτη, 4 Οκτώβρη, θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά 20 για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει. Τηλ. επικοινωνίας: 2641033580, 2641033582

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

v    Χαιρετισμό Αντιδημάρχου κου Καλαντζή Κων/νου και εκπροσώπων του Συλλόγου

v    Βιωματικό δρώμενο

v    Χορός Hip-Hop

v    Συμβολικό περίπατο

v    Λήξη εκδήλωσης

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου θα συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού με την υλοποίηση δωρεάν Τεστ Παπ και Κλινική Εξέταση μαστού σε γυναίκες-δημότισσές μας.

«Με την πρόληψη θα νικήσουμε τον καρκίνο, πραγματοποίησε και εσύ τον προληπτικό έλεγχο!»

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο Δήμος Αγρινίου και η Δημοτική Αστυνομία  ενημερώνουν  ότι η διαδικασία συλλογής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι σε εξέλιξη.

Παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι κατέχουν οχήματα σε ακινησία, να τα απομακρύνουν  από δημόσιους χώρους.  Εάν δεν αποσυρθούν από τον ιδιοκτήτηπεριέρχονται στην κατοχή του Δήμου Αγρινίου  ο οποίος υποχρεούται να τα παραδώσει σε εταιρεία ανακύκλωσης.Οι  πολίτες που επιθυμούν  να κρατήσουν  το όχημα, πρέπει  να το  τοποθετήσουν  σε χώρο ιδιοκτησίας τους ή ιδιοκτησίας τρίτου,  μετά από έγγραφη συγκατάθεση.

Με τη  συγκεκριμένη διαδικασία αποδεσμεύεται  δημόσιος  χώρος , ενισχύεται η  προσβασιμότητα και   η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης  μετά  την απομάκρυνση των οχημάτων σε ακινησία.

Η διαδικασία περισυλλογής συνδράμει ακόμη  στην εν γένει προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

Η   ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΑ Ν. ΣΚΙΑΔΑ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ