«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

ΚΚΕ - Μεγάλα προβλήματα ανέδειξε η περιοδεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με τον Ν. Παπαναστάση, σε Βόνιτσα - Κατούνα

Μεγάλα προβλήματα ανέδειξε η περιοδεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με τον Ν. Παπαναστάση, στη Βόνιτσα και στην Κατούνα

Ειδικό σχολείο χωρίς τους απαραίτητους καθηγητές και «καυτά» ζητήματα για τους αγροτοκτηνοτρόφους

Μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη Βόνιτσα αλλά και στην Κατούνα, αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε Σάββατο 1 Οκτώβρη, το πρωί, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του Κόμματος στο  νομό. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νώντας Μωραΐτης, δημοτικός σύμβουλος, Ακτίου-Βόνιτσας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»...

Οι μεγάλες ελλείψεις εξειδικευμένου διδακτικού προσωπικού στο ειδικό σχολείο της πόλης, απασχόλησαν τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ Ακτίου – Βόνιτσας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θύμιο Μυλωνίδη. Πρόκειται για ζήτημα που χρονίζει, το οποίο είχε αναδείξει και στο παρελθόν ο Σύλλογος, αλλά και το ΚΚΕ με ερώτησή του στη Βουλή, χωρίς μέχρι και σήμερα με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων να έχει επιλυθεί.

Κάθε χρόνο, όπως σημειώθηκε, οι προσλήψεις των αναγκαίων εκπαιδευτικών, γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους μαθητές που έχουν ανάγκη και τις οικογένειές τους.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θωμά Σάλιαρη, κυριάρχησαν τα ζητήματα του αυξημένου κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με την τιμή που αγοράζουν οι έμποροι από τους κτηνοτρόφους το γάλα και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για περιοχή που κατ’ εξοχήν στηρίζεται στην κτηνοτροφία, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα των κτηνοτρόφων, να δημιουργούν συνολικά ζητήματα στην τοπική κοινωνία, σε συνδυασμό με το σύνολο των προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Η ακρίβεια που επικρατεί στα πλατιά είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα κ.α., απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τις συναντήσεις με κατοίκους της Κατούνας, κατά την περιοδεία που ακολούθησε.

Επιπλέον, απ’ το ΔΣ του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου του χωριού, αναφορά έγινε και στα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, την έλλειψη κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα τους κ.α.

Επίσης, αναφέρθηκε η έλλειψη υποδομών που θα μπορούσαν να στηρίξουν την άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων, η μη συντήρηση των υπαρχόντων και οι συνέπειες που αυτά έχουν στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

Στην αύξηση του κόστους συμβάλλει και το χρόνιο πρόβλημα με τα σφαγεία που δεν λειτουργούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να πηγαίνουν χιλιόμετρα μακριά στα αντίστοιχα, σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο κ.α.

Τόσο κατά τις συναντήσεις, όσο και στις συσκέψεις που ακολούθησαν και στις δύο περιοχές, ο Νίκος Παπαναστάσης, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να αναδεικνύει τα προβλήματα, αλλά και να απαιτεί άμεσα λύσεις από κάθε αρμόδιο φορέα, εντός και εκτός βουλής, με τους εκπροσώπους του μπροστά παντού.

Κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους και το λαό μπροστά και πρωταγωνιστή των εξελίξεων, οργανώνοντας την πάλη του ενάντια στο συνολικό σύστημα που γεννά και τις αιτίες των προβλημάτων, σημειώνοντας την ανάγκη να δοθεί μεγάλη απάντηση και στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη. Υπογραμμίζοντας πως μόνο η εργατική – λαϊκή πάλη μπορεί να τρομάξει όλους όσοι ευθύνονται σήμερα (κεφάλαιο και μηχανισμούς του, κυβερνήσεις, αστικά κόμματα), για τα προβλήματα που βιώνει ο λαός, κάλεσε να γίνει ο ίδιος «πρωταγωνιστής» των εξελίξεων με τους κομμουνιστές μπροστά, στην πάλη.

Τόνισε, επιπλέον, την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, ακόμη και αν διατηρούνται επιμέρους επιφυλάξεις από εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα και στις εκλογές όποτε γίνουν. Σημειώνοντας ότι όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α.), έχουν δοκιμαστεί είτε από τη θέση της Κυβέρνησης είτε από την αντιπολίτευση, έχοντας μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, κάλεσε τέλος το λαό να τολμήσει να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ,  προς το δικό του συμφέρον, μη πέφτοντας στη λογική του «μικρότερου κακού» και των «σωτήρων», ούτε των «ισχυρών κυβερνήσεων» που μόνο απέναντί του στρέφονται.  ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας