«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


«Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου»

 

Με δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας αναβαθμίζεται το φυσικό περιβάλλον  στα  «Αμπάρια» Παναιτωλίου και στην Ανάληψη Δαφνιά.

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την  «Βελτίωση και ανάπλαση παραλίμνιων κοινοχρήστων χώρων αναψυχής Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 120.000,00 €.

 Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις στα «Αμπάρια» Παναιτωλίου προβλέπουν...

εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών που έχουν φθαρεί (ξύλιναπαγκάκια και τραπέζιαμε  προσθήκη καινούργιων), πλήρη αναβάθμιση των οργάνων της παιδικής χαράς και τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου, αναβάθμιση του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού με νέα φωτιστικά τύπου led για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην Ανάληψη Δαφνιά θα γίνουν τοπικές συντηρήσεις, καθαρισμοί, τοποθέτηση ξύλινων παγκακιών και τραπεζιών, ξύλινων κάδων απορριμμάτων καθώς και επισκευή – συμπλήρωση και αναβάθμιση στύλων ηλεκτροφωτισμού με νέους τύπου led.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Η λίμνη Τριχωνίδα είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος και προορισμός για τους  κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Με τη  συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές  καθιστώντας τις δύο παραλίμνιες περιοχές ακόμη πιο επισκέψιμες. Οι κάτοικοι θα μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν την βόλτα τους τόσο στα Αμπάρια όσο και στην Ανάληψη .  Και με το έργο αυτό κάνουμε πράξη τις προτεραιότητες μας. Δίνουμε αξία στον τόπο μας».

 

 Το έργο χρηματοδοτείται από το   Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 μέσω της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ.

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ στον 6ο Δ.Π.Σ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί αύριο Παρασκευή,  2 Σεπτεμβρίου 2022,  στις  10:00 π.μ.στην τελετή του Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί  στον 6ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγρινίου , επί της οδού Βλαχοπούλου 25.  

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΠΑ :Εκπρόθεσμες Εγγραφές βρεφών και νηπίων.

 

  Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου»,  ανακοινώνει σχετικά με τις εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφών ή/και επανεγγραφών  νηπίων και βρεφών  στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς  σταθμούς, τα εξής:

Από σήμερα Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα για τις εκπρόθεσμες   αιτήσεις εγγραφής βρεφών και νηπίων στους Δ.Π.Σ - Δ.Β.Σ του Δήμου Αγρινίου και  θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο  10 Σεπτεμβρίου 2022.

Για εγγραφή στα τμήματα νηπίων  δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από   1-1-2019  έως  31-3-2020.

Για εγγραφή στα τμήματα Βρεφών  δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν τα βρέφη που έχουν γεννηθεί  από 01-05-2020  έως και  31-03-2022.

Οι γονείς που έχουν λάβει voucher μέσω τις Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. να το επισυνάψουν στα λοιπά δικαιολογητικά, καθώς αποτελεί κριτήριο προτεραιοποίησης εγγραφής στις εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Oι αιτήσεις θα κατατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  preschool.  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου,  https://agrinio.gov.gr  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://polagrinio.intellisoft.gr .

Προσοχή:  Οι γονείς που είχαν δημιουργήσει κωδικούς πρόσβασης στην ανωτέρω εφαρμογή για το σχολικό έτος 2021-2022, δεν απαιτείται να προχωρήσουν σε νέα  δημιουργία καθώς  εισέρχονται με τους παλαιούς κωδικούς. Στην περίπτωση που έχουν απολέσει τον κωδικό πρόσβασης μπορούν να τον ανακτήσουν ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

 Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από  κινητά τηλέφωνα τύπου smart phone  καθώς και tablet.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου θα περιέχονται οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού χρήστη καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Επίσης στην  πλατφόρμα https://polagrinio.intellisoft.gr θα βρείτε χρήσιμά έγγραφα- απαραίτητα δικαιολογητικά όπως το Έντυπο Υγείας του παιδιού.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

***

Ένταξη του έργου: «Επανάχρηση του Δημοτικού Περιπτέρου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής».

Το  «πράσινο φως» για την ένταξη  ενός ακόμη  σημαντικού έργου εξασφάλισε ο Δήμος Αγρινίου.

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της «Επανάχρησης του Δημοτικού Περιπτέρου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής».

Η ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»  με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Ν.Φαρμάκη, αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Το έργο στοχεύει στην ανακατασκευή και επανάχρηση του  Δημοτικού Περιπτέρου προκειμένου  να γίνει ξανά σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης των Αγρινιωτών. Σύμφωνα με τη  μελέτη του έργου οι νέες χρήσεις που θα διαμορφωθούν είναι:

α) αίθουσα εκδηλώσεων για συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά, πολιτιστικά δρώμενα

 β) Χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων  με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία του  υπαίθριου χώρου του πάρκου

γ) αναψυκτήριο  για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δύο άλλων χρήσεων

Στη σημασία του έργου, προϋπολογισμού 3.610.000 €, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

«Είναι σπουδαίο να βλέπουμε το συνολικό σχέδιο μας για το Παπαστράτειο Πάρκο να εξελίσσεται. Εργαστήκαμε  σκληρά για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών ώστε να δρομολογηθούν  οι εργασίες ανάπλασης που θα  το καταστήσουν σημαντικό πυρήνα πρασίνου και αναψυχής.  Θέλω να ευχαριστήσω τον  Ν. Φαρμάκη για τη συμβολή του.  Ξέρω πόσο πολύ περιμένουν  οι Αγρινιώτες την υλοποίηση των εργασιών. Συνεχίζουμε το έργο μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Αγρινίου

 

O Δήμος Αγρινίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αγρινίου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αγρινίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί: (Δια ζώσης ή και με τηλε-εκπαίδευση)

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή - Πιστοποίηση - Διάθεση

25

ΝΑΙ

ΝΑΙ

2

Αγωγή Υγείας - Πρώτες Βοήθειες

25

 

ΝΑΙ

3

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

25

 

ΝΑΙ

4

Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)

25

ΝΑΙ

 

5

Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία

25

ΝΑΙ

ΝΑΙ

6

Τσιγγάνοι - Γλωσσικές δεξιότητες Ι

50

 

ΝΑΙ

7

Οικιακή μελισσοκομία

25

 

ΝΑΙ

8

Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων

30

 

ΝΑΙ

9

Βασικά Αγγλικά Α2

50

ΝΑΙ

ΝΑΙ

10

Βασικά Ιταλικά Α1

50

ΝΑΙ

ΝΑΙ

11

Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία

25

 

ΝΑΙ

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. :2641360685 (Τούρκας Παναγιώτης)

Ταχ. Διεύθυνση: Λ. Μαβίλη (πρώην Σταθμός Τραίνου)

Email: k.diavioumathisis@agrinio.gr                               

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.            

 

Επισυνάπτεται η αίτηση.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ

 

 

«Κέντρα Δια Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020)» με τίτλο Πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ. )- Νέα Φάση», που συγχρηματοδοτείται από  την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -ΕΚΤ).

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΟΝΟΜΑ

 

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ

 

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ , Τ.Κ.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ Ή ΧΩΡΙΟ

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ

 

E-MAIL

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ

 

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

 

ΑΦΜ

 

ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

 

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

..…......./..…......./..….......

 

ΦΥΛΟ

Άνδρας ¨             Γυναίκα ¨

 

  

 

ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  (σημειώστε με Χ την ανώτερη εκπαιδευτική σας βαθμίδα)

ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΝΑΙ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

ΦΟΙΤΗΣΗ (ΤΩΡΑ)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ Σ.Δ.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΤΥΧΙΟ Ι.Ε.Κ./ ΚΟΛΛΕΓΙΟ/ Σ.Ε.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΕΧΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (A.Τ.Ε.Ι.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΝΕΠ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Α.Ε.Ι.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  (σημειώστε με Χ μία μόνο επιλογή)

ΟΙΚΙΑΚΑ

 

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

 

 

ΦΟΙΤΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ/ΤΡΙΑ-ΜΑΘΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ

 

 

ΑΝΕΡΓΟΣ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

 

ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ/Η

 

 

 

ΜΙΣΘΩΤΟΣ/Η

 ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ

 

ΔΗΜΟΣΙΟΣ (ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ)

 

 

 

ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

 

 


 

Έχω παρακολουθήσει προγράμματα στα ΚΔΒΜ:   ΝΑΙ  ¨   ΟΧΙ  ¨        Αν ΝΑΙ ποιό έτος:………...…

 

Διατίθεμαι για παρακολούθηση:

Πρωινή (10:00 -14:00)  ¨           Απογευματινή (16:00 - 20:00)  ¨ 

 

 

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

 (Σημειώνετε ΜΕΧΡΙ 2 επιθυμίες σας με σειρά προτίμησης 1, 2)

 

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

 

 


  Καθώς το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υποχρεωτική η συλλογή στοιχείων για τους ωφελούμενους, γι' αυτό παρακαλούμε για τη συμπλήρωσή του σε όλα τα πεδία. Αποδέχομαι ότι τα δεδομένα των απαντήσεών μου θα τύχουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), για το σκοπό της παρακολούθησης του προγράμματος, προκειμένου να εξαχθούν στατιστικά στοιχεία (δείκτες) και για το σκοπό των προβλεπόμενων ερευνών και αξιολογήσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις του ΕΚΤ. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς της διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 54Α του ν. 4314/2014 και της άσκησης αξιολόγησης και ελέγχου ως προς την εν λόγω διαχείριση, πραγματοποιείται ιδίως σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 παρ. 1 περ. γ & ε και 9 παρ. 2 περ. ζ του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία δεδομένων. Επίσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 12 έως 22 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών καθώς και με τους κανόνες εφαρμογής του Kανονισμού, όπως αυτοί ορίζονται στο Ν.4624/2019, διατηρείτε - ως υποκείμενα των δεδομένων - τα δικαιώματα ενημέρωσης και πρόσβασης, τα δικαιώματα διόρθωσης και διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη), το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων, το δικαίωμα εναντίωσης και το δικαίωμα να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

 

 

Ημερομηνία: ………………….

 

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

 

 

(ονοματεπώνυμο/υπογραφή)

 

 


 

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

1. Συμπλήρωση «Αίτησης συμμετοχής εκπαιδευόμενου»

·       Συμπληρώστε προσεκτικά, με πληρότητα και ευκρίνεια ΟΛΑ τα προσωπικά σας στοιχεία.

·       Δηλώστε το κινητό σας τηλέφωνο (εάν διαθέτετε), ώστε να είναι ευκολότερη η επικοινωνία μαζί σας.

·       Αφού διαβάσετε προσεκτικά τα προσφερόμενα προγράμματα εκπαίδευσης ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 2 ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ με σειρά προτίμησης (1, 2 ) για τα διαθέσιμα προγράμματα

 

2. Επιλογή εκπαιδευομένων

·       Τα τμήματα καταρτίζονται με βάση τον αριθμό των αιτήσεων, που έχουν υποβληθεί για κάθε πρόγραμμα εκπαίδευσης.

·       Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.

·       Εάν υπάρχει ικανός αριθμός αιτούντων για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο τότε συγκροτείται το αντίστοιχο τμήμα. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων είναι μεγαλύτερος από 20 (μέγιστος αριθμός εκπαιδευομένων ανά τμήμα), ενεργοποιείται η διαδικασία δημιουργίας και νέου δεύτερου τμήματος. Ο αριθμός 16 ατόμων αποτελεί το ελάχιστο όριο έναρξης κάθε τμήματος μάθησης. Τα τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (Ρομά, Φυλακισμένοι, Μουσουλμανική Μειονότητα, Μετανάστες – Παλιννοστούντες, ΑμΕΑ) μπορούν να αρχίσουν τη λειτουργία τους με την εγγραφή τουλάχιστον 15 ατόμων, και δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 20 άτομα. Τμήματα στα οποία, μετά από συνεχείς αποχωρήσεις εκπαιδευόμενων, απομείνουν λιγότερα των 11 ατόμων διακόπτονται. Για τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων το όριο προσαρμόζεται στα 10 άτομα.

·       Μόλις επιλεγείτε σε κάποιο τμήμα του Κ.Δ.Β.Μ. θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά.

·       Είναι λογικό, παρά την επιθυμία μας και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, να μην ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που απευθύνονται στο Κ.Δ.Β.Μ. Το Κ.Δ.Β.Μ. δραστηριοποιείται σε ολόκληρο το Δήμο και προγραμματίζει εκπαιδευτικά τμήματα σε πολλές περιοχές του. Γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής στα αντικείμενα που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

 

3. Υποχρεώσεις εκπαιδευομένων

·       Ο κάθε εκπαιδευόμενος υποχρεούται να παρακολουθήσει συστηματικά το πρόγραμμα στο οποίο έχει επιλεγεί. Δύναται να απουσιάζει κάποιες φορές, οι απουσίες όμως, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του συνόλου των ωρών που διαρκεί το πρόγραμμα (π.χ. 5 ώρες για ένα πρόγραμμα διάρκειας 25 ωρών). Εάν υπερβείτε το όριο των απουσιών τότε αυτομάτως διαγράφεστε από τον κατάλογο των εκπαιδευόμενων και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε πλέον το πρόγραμμα.

·       Τμήματα στα οποία, μετά από συνεχείς αποχωρήσεις εκπαιδευόμενων, απομείνουν λιγότερα των 11 ατόμων διακόπτονται.

·       Η αποδοχή, επομένως, της πρόσκλησης για παρακολούθηση κάποιου τμήματος θα πρέπει να γίνεται με συναίσθηση ευθύνης της υποχρέωσης που αναλαμβάνετε. Εάν δεν σκοπεύετε να ολοκληρώσετε την παρακολούθηση του προγράμματος, τότε όχι μόνο στερείτε τη θέση εκπαιδευόμενου που κατέχετε από κάποιον άλλο, ο οποίος πιθανόν θα ήθελε να παρακολουθήσει και ολοκληρώσει το πρόγραμμα αυτό, αλλά μπορεί η ασυνέπειά σας να γίνει αιτία διακοπής του προγράμματος.

·       Σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο διακόψετε τη συμμετοχή σας σε κάποιο πρόγραμμα, παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε τηλεφωνικώς, καθώς και τους λόγους που σας ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση.

·       Σε κάθε μάθημα που παρακολουθείτε υπογράφετε υποχρεωτικά την κατάσταση παρουσιών εκπαιδευομένων.

·       Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων απαγορεύεται στις αίθουσες διδασκαλίας η χρήση καφέδων, αναψυκτικών ή φαγητού, καθώς και το κάπνισμα.                                                                                                

 

Ημερομηνία:………………….

ΕΛΑΒΑ ΓΝΩΣΗ

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ