«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;


Γράφει: Ο Δημήτρης Ντόκας

 ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ !!!

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΛΕΡΟ… ΤΩΡΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΨΩΜΙ;;;

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟ «ΤΩΡΑ» ΨΩΜΙ;;;

ΔΟΞΑ ΚΑΙ… ΑΣΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!  ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ… ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΔΟΞΑ»!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΜΙΑ «ΔΟΞΑ» ΠΟΥ ΗΤΑΝ… ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ …

ΜΙΑ   «ΔΟΞΑ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ «ΘΕΣΤΙΑ»… ΝΑΙ ΤΑ ΘΕΣΤΙΑ…  ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ… «ΤΑ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΑ»…  ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΠΟΥ ΕΙΧΕ… ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΤΙΣ  «ΣΤΙΒΟ» ΚΑΙ «ΜΠΑΣΚΕΤ»… ΚΑΙ…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ… ΝΟΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΝΕΣΑΜΕ… ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΔΟΞΑ!!!

Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!

«ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ»!

(ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΚΑΒΕΛΙ)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ;;;

ΡΩΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ…

Η ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ … ΠΑΛΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ «Α.Ε. ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΥ»!  ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940... ΣΤΑ ΧΕΡΣΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ… ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ! ΣΤΟ ΧΕΡΣΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ…  Η  (ΛΙΑΠΟΥΡΔΑ)… ΣΤΟ 7ο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΘΕΡΜΟΥ!

ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950… (ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΤΩΡΑ… ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ)… ΕΙΧΕ ΕΔΡΑ (ΓΗΠΕΔΟ) Η ΤΟΤΕ ΑΕΚ… ΑΚΟΜΑ… ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ… ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ’ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ! ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ!  (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΔΙΕΣ)!

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1950…  ΚΑΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ…  ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ) … ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΡΑΣΗ… «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΩΝ»! ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΚΚΕ… ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΝΤΟΚΑΣ  (Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ)!

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΤΕ… ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ…  ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΤΟΤΕ… «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΩΝ»! Ν΄ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΓΗΠΕΔΟ… ΝΑΙ «Ν΄ΑΓΟΡΑΣΕΙ»!!!

ΜΕ ΕΡΑΝΟ… ΦΑΝΕΡΟ … ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ …. ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ!  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΣΟ... ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ «ΠΑΠΑΣΑΪΚΑ»… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΩΡΑ!

ΝΑ… ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ… ΣΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙ ΗΘΕΛΑΝ!  ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ Ν’ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΛΗ! (ΓΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΣΑΚΕΪΚΟΣ  ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΙΚΑ) !

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

ΠΗΓΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΚΑΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΟΠΑΙΔΩΝ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ… ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ... ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ... ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ «ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΛΗ»!  ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΩΝ... ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ... ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ… ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ!

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ... ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ… ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΤΩΝ!

ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ…  ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ…

ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ;;;

 

Δημήτρης Ντόκας Δημοσιογράφος  - στιχουργός