«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δωρεάν βαρκάδες - περιηγήσεις στη Λίμνη Κρεμαστών

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις  δωρεάν βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών που διοργανώνουν οι  Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας, με τη σύμπραξη των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Καρπενησίου και Αγράφων.

Με πρώτη  αφετηρία τον Άγιο Γεώργιο και  δεύτερη την Γέφυρα Τατάρνας ξεκινούν οι δωρεάν περιηγήσεις στη  μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας της περιοχής.

 Οι επισκέπτες ακολουθούν διαδρομές που...

τους επιτρέπουν να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον με τα ιστορικά γεφύρια, τα εντυπωσιακά φιορδ, την πλούσια βλάστηση και τα σπάνια πουλιά. 

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανάδειξη της λίμνης όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : “ Οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες  αγκάλιασαν την πρωτοβουλία  και την προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής. Η Λίμνη Κρεμαστών ενώνει δυο Περιφέρειες και 4 Δήμους και μας καλεί να την αξιοποιήσουμε και να την αναδείξουμε  σε  κορυφαίο περιβαλλοντικό προορισμό. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε ένα στολίδι του τόπου μας και να αναγνωρίσουμε την σπάνια ομορφιά του. Είναι μια βαρκάδα  που σίγουρα όλοι θα κάνουμε».

Για  κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο : 6979669706.

Στο agrinio.gov.gr μπορείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των περιηγήσεων.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου,  θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο και 6ο Γυμνάσιο  και στο 3ο Λύκειο Αγρινίου.    

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής  στο 6ο Λύκειο.

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής στο Μουσικό Σχολείο  Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης στο 5ο Δημοτικό

Ο Αντιδήμαρχος  Χρήστος Ζαρκαβέλης στο 1ο Δημοτικό Δοκιμίου.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Σκουτεράς.

Ο Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος  στο 11ο και 17οΔημοτικόσχολe;io  Αγρινίου.

O Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Π. Μαρνέζος στο 5ο Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ.

Ο ΑντιδήμαρχοςΚ.Ζώης στο 4ο Δημοτικό .

Ο Αντιδήμαρχος B.Kαρακώστας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαβαλούς.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ιωάννης Φαρμάκης στο 3ο και 21ο  Δημοτικό. 

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κ. Κιτσοπάνος στο Γυμνάσιο  Νεάπολης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Σοφρώνης  στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρ. Παπαδημητρίου στο1ο Δημοτικό - Γυμνάσιο-Λύκειο Παναιτωλίου.

Ο  Δημοτικός Σύμβουλος  Π. Γιαννιώτης  στο Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου.

Η πρόεδρος της  Κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου στο 16ο  Δημοτικό Σχολείο.

Ο Γεν.Γραμ. Δ.Τζιώλης στο 2ο Λύκειο Αγρινίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου

 

Tο Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Κοινωνική Λειτουργό του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωσης της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», πραγματοποίησανδράση ενημέρωσης σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η δράση, που έγινε σε καταυλισμούς όπου διαβιούν ΡΟΜΑ στην κεντρική και ευρύτερη περιοχή του Δήμου, είχε ως σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων για την έναρξη και εγγραφή των παιδιών σε σχολικές μονάδες, για αλλαγές που σχετίζονται με τις απουσίες των μαθητών και την δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου Δημοτικού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της σχολικής φοίτησης.

Το ζήτημα της εκπαίδευσης των Ρομά στην Ελλάδα και  στην Ευρώπη, απασχολεί την διεθνή κοινότητες και οι δράσεις ενημέρωσης  εντάσσονται σε μία γενικότερη παρέμβαση ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της σχολικής διαρροής στις κοινότητες των ΡΟΜΑ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

& ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 

 ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

  

***

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 Ο Δήμος Αγρινίου  στο πλαίσιο σχεδιασμού για την εξοικονόμηση ενέργειας  και τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος  έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Με παρεμβάσεις που στοχεύουν σε  υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και μείωση της κατανάλωσης  της ηλεκτρικής ενέργειας αντικαταστάθηκαν οι ενεργοβόροι λαμπτήρες σε μεγάλο μέρος του Δήμου Αγρινίου από νέα φωτιστικά  τεχνολογίας LED.

Συγκεκριμένα αντικαθίστανται σταδιακά όλοι οι ιστοί ηλεκτροφωτισμού στον πολεοδομικό ιστό του Αγρινίου με παράλληλη εγκατάσταση και λειτουργία Συστήματος Κεντρικής Διαχείρισης του φωτισμού.

Με ένα σημαντικό πρόγραμμα προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών συγκροτημάτων, του Δημαρχείου, του ΔΑΚ και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες και τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες. Σημαντικό βήμα αποτελεί επίσης  η σύσταση  Ενεργειακής Κοινότητας που θα συμβάλλει σταδιακά στην ενεργειακή αυτονόμηση του Δήμου Αγρινίου.

 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , στη δεδομένη συγκυρία, είναι  αναγκαία η στήριξη της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης: «Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς να βάζουμε τις βάσεις για ένανσύγχρονο Δήμο και πετύχαμε εξοικονόμηση στην κατανάλωση  τουλάχιστον 30 % , φωτίζοντας ακόμη περισσότερες περιοχές,  με τη δυνατότητα διαχείρισης και ρύθμισης του δημοτικού φωτισμού. Κάναμε μια μεγάλη επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον.Υλοποιούμε  τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στο Δήμο Αγρινίου για την αναβάθμιση του δικτύου  ηλεκτροφωτισμού.  Ακόμη και με αυτή την προετοιμασία είναι βέβαιο ότι οι Δήμοι θα χρειαστούν τη στήριξη της Πολιτείας με γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να  ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ