«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Ανταρσύα Πάτρας στην κινητοποίηση για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 
9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΌΛΟΙ/ ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

 

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής (όπως και η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ή επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και οι πολλές άλλες επιθέσεις σε μετανάστες, συνδικαλιστές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κλπ.).

Όσο και να προσπάθησαν τα ΜΜΕ και ο ίδιος ο δολοφόνος φασίστας Ρουπακιάς  με την αηδιαστική απολογία περί «απλής ανθρωποκτονίας» να συγκαλύψουν το γεγονός δεν κατάφεραν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α από τα μάτια του κόσμου που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αντιφασιστικό αγώνα και συμμετείχε/ει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις!

9 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου, 2 χρόνια μετά την ιστορική καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» σαν εγκληματική οργάνωση, όμως και πάλι οι δολοφόνοι φασίστες, οι εθνικιστές και οι ρατσιστές μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκαν από το κίνημα, προσπαθούν να βγούν από τις τρύπες του ξανά Όλα αυτά ενώ σε λίγες μέρες, στις 28/9, ξεκινάει και η εκδίκαση της έφεσης της Χρυσής Αυγής. Το πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του έχουν ακόμα ανάγκη το ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσουν την οργή του λαού, ενώ παράλληλα διαλύουν το παρόν και το μέλλον του, εξαπολύοντας μια επίθεση που θέλει να τσακίσει ακόμα και βασικα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με την ακρίβεια να «δαγκώνει», την φτώχεια να πνίγει όλο και περισσότερα νοικοκυριά,  τα νοίκια απλησίαστα, νέο κύμα πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες, την δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και το κλίμα να καταρρέουν, το μόνο που έχει να προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι περισσότερη καταστολή και ρατσισμό. Την στιγμή που συνεχίζει την εγκληματική διαχείρισης της πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς εβδομαδιαίως, οδηγεί συνειδητά και αδίσταχτα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό για να ενισχύσουν τον πλούτο και την εξουσία τους, και παράλληλα συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει  πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, εντείνει της ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην  Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάδειξη και η αποκάλυψη του ιστορικού ρόλου που έχουν οι φασίστες σαν μαντρόσκυλα των ολιγαρχών, το τσάκισμα στο δρόμο της φασιστικής δράσης και η περιθωριοποίηση τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή και γειτονιά είναι αναγκαία. Ακόμη η ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που δίνει χώρο, ανέχεται ή συνεργάζεται με τις φασιστικές συμμορίες είναι μονόδρομος για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν συνέχεια και κλιμάκωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.