«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

 Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου   και Γιώργο Λαμπρούλη και τον Διονύση Αρβανιτάκη, υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Γεωργαντά, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπηρεσιακούς παράγοντες, κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου για ενημέρωση πάνω στα ζητήματα του υπουργείου.

            Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, με βασικότερο...

το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εκτόξευσης των τιμών σε καύσιμα, ρεύμα και λιπάσματα.

            Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της κτηνοτροφίας, που πλήττεται λόγω της ακρίβειας και στις ζωοτροφές, με εμφανείς τις επιπτώσεις που έχει αυτό τόσο στην επιβίωση του κτηνοτρόφου όσο και στις τιμές γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος για τη λαϊκή κατανάλωση.

            Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα τα εξειδικεύσει το υπουργείο, όπως και όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τους αγρότες, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής, ενώ τα νούμερα δείχνουν ότι από αυτά έχει αποκλειστεί σημαντική μερίδα αγροτών ακόμα και “κατά κύριο επάγγελμα”. Για αυτό απαιτούνται νέα μέτρα, με βάση τα αιτήματα του ριζοσπαστικού αγροτικού κινήματος, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα κλπ.

            Για τις τιμές η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτές δεν μπορεί να είναι ούτε κάτω του κόστους στον παραγωγό, ούτε απλησίαστες στον καταναλωτή. Άρα απαιτείται παρέμβαση, όχι μόνο για μειωθεί το κόστος, αλλά και για να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος γεωργών και κτηνοτρόφων.

            Για τις αποζημιώσεις τέθηκε η ανάγκη της έγκαιρης καταβολής τους στο 100% των ζημιών με την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

            Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση κινείται στις ράγες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε και των “δημοσιονομικών περιθωρίων” της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την πολιτική, η οποία υπηρετεί τον μονόδρομο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση της οργάνωσης του αγώνα για την επιβίωσή τους σε συνδυασμό με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελός τους.

 

 

ΑΘΗΝΑ 13/9/2022                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ