«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το 2ο και 6ο Γυμνάσιο  και το 3ο Λύκειο Αγρινίου επισκέφθηκε οΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου όπου παρέστη στην τελετή  αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες: «Καλή αρχή στη νέα σχολική χρονιά.  Εύχομαι σε εσάς και τους καθηγητές σας να  έχετε υγεία και δημιουργική διάθεση για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά. Εμείς είμαστε στο πλευρό σας με συνεχείς παρεμβάσεις για τη δημιουργία  σχολικού περιβάλλοντος που θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα σας»...

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καζαντζής παρέστη στον αγιασμό  στο 6ο Λύκειο, ο  Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής στο Μουσικό Σχολείο  Αγρινίου, ο  Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης στο 5ο Δημοτικό, ο Αντιδήμαρχος  Χρήστος Ζαρκαβέλης στο 1ο Δημοτικό Δοκιμίου, ο Αντιδήμαρχος   Χριστόφορος Παπαδημητρίου στο 1ο Δημοτικό - Γυμνάσιο-Λύκειο Παναιτωλίου, ο  Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος  στο 11ο και 17ο Δημοτικό σχολείο ,η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Σκουτεράς, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Π. Μαρνέζος στο 5ο Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ, ο Αντιδήμαρχος Κ.Ζώης στο 4ο Δημοτικό, ο Αντιδήμαρχος B.Kαρακώστας  στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαβαλούς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ιωάννης Φαρμάκης στο 3ο και 21ο  Δημοτικό, ο  αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κ. Κιτσοπάνος στο Γυμνάσιο  Νεάπολης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος  Π. Γιαννιώτης  στο Δημοτικό σχολείο Αγγελοκάστρου,η πρόεδρος της  Κοινότητας Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου στο 16ο  Δημοτικό Σχολείο και οΓεν.Γραμ. Δ.Τζιώλης στο 2ο Λύκειο Αγρινίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας ο  πρ. της Κοινότητας Δ. Ανδρώνης και ο πρ. του Π.Σ.  Σαργιάδας Κωνσταντίνος Βραχωρίτης. 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΟΔΟΣ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής της οδού  Βαρνακιώτη, μεταξύ των οδών Χαρ. Τρικούπη και Καλλέργη,  και  δίνεται την Τρίτη ξανά  στην κυκλοφορία.

Είχε προηγηθεί  η εγκατάσταση υποδομών  ηλεκτροφωτισμού, η αντικατάσταση των παλαιών  δικτύων  ύδρευσης – αποχέτευσης, η τοποθέτησηδικτύου  οπτικών ινών και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα  γίνει η τοποθέτηση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσηςτου δρόμου.

Η ανακατασκευή της Βαρνακιώτη αποτελεί το πρώτο τμήμα που ολοκληρώνεται από το σημαντικό έργο της  «Ανάπλασης της οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης»  τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος  «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

«Δίνουμε στην κυκλοφορία τμήμα του έργου και προχωρούμε τις εργασίεςμέχρι να αποδώσουμε  μια ακόμη σημαντική παρέμβαση.  Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της οδού Βαρνακιώτη αναβαθμίζεται με  σημαντικές υποδομές ένα ακόμη σημείο του Δήμου. Συνεχίζουμε  την προσπάθεια μας και  υλοποιούμε έργα που βελτιώνουν ουσιαστικά την ζωή των Αγρινιωτών. Κατανοούμε την ταλαιπωρία των οδηγών και των πεζών . Πρόκειται όμως για ένα σύγχρονο έργο που θα βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ένταξη του έργου «Αγροτική Οδοποιία Περιοχής Λαγκαδιά του Δήμου Αγρινίου»

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εγκρίθηκε η ένταξη του  έργου «Αγροτική  Οδοποιία  Περιοχής  Λαγκαδιά  του Δήμου  Αγρινίου»,   προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.  

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης : «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση θα υλοποιηθούν έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των υφιστάμενωναγροτικών δρόμων.

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

 «Βελτιώνουμε  τις υποδομές σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου και στηρίζουμε έμπρακτα  τον αγροτικό  πληθυσμό. Με προσήλωση  στο στόχο μας εξασφαλίζουμε  έργα αναγκαία  για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη,  Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών για τη συνεργασία και τη στήριξη».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ