«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας» - Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Αγρίνιο,  5 Σεπτεμβρίου 2022

«Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας».


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του ότι ηΑγροδιατροφικήΣύμπραξηΠ.Δ.Ε.,σε συνεργασία με τον ΑγροτικόΣύλλογοΕλαιοπαραγωγώνΑιτωλικού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςδιοργανώνειαπό τις30 Σεπτεμβρίου και έως 2 Οκτωβρίου, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, την «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας».

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν...

επιχειρήσεις παραγωγής Αγροδιατροφικών Προϊόντων όπως: Γαλακτοκομικών, εξαιρετικών ΠαρθένωνΕλαιολάδων, Μελισσοκομικών, Ζυμαρικών, Κρασιών, Ποτών, Γλυκισμάτων, Βιολογικών Προϊόντων, Αρωματικών Φυτών, Ελληνικών Ξηρών Καρπών, Καλλωπιστικών Φυτών κλπ καθώς και επιχειρήσεις Αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος ενδιαφερομένων καθώς και να αποτελέσει σημείο συνάντησης για αγρότες, κτηνοτρόφους, εξειδικευμένο εμπορικό κοινό, καταναλωτές και φίλους της γεύσης από τη Δυτική Ελλάδα και ευρύτερα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου -σε συνεργασία με καταξιωμένους Chefs- θα δημιουργήσει και θα προσφέρει παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα πιάτα για όλους τους επισκέπτες.

 

 

 

Η Έκθεση επιμερίζεται σε 4 μεγάλες θεματικές ενότητες:

ü  Γαστρονομία: Θα εξερευνήσουμε το ανάγλυφο των γεύσεων και θα εμπλουτίσουμε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες. Χαρακτηριστικά πιάτα της Αιτωλικής γης αλλά και ευρύτερα της μεσογειακής κουζίνας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του γαστρονομικού ενδιαφέροντος με πλήθος γεύσεων και συνταγών, για να γευτούν οι επισκέπτες.

ü  Εκδηλώσεις με παραγωγούς από όλη την Δυτική Ελλάδα και παρουσιάσεις εξοπλισμού: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ειδικοί αλλά και λάτρεις της αγροτικής γης, θα μοιραστούν μαζί μας προϊόντα, τεχνικές και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα που αφορά τον αγροτικό εξοπλισμό.

ü  Ενημερωτική Παρουσίαση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας: Πως παράγονται; Που ευδοκιμούν; Πως μπορούμε να τα γευτούμε καλύτερα; Μέσα από προτάσεις και παρουσιάσεις των προϊόντων και γαστρονομικών διαδρομών θα επιδιώξουμε να φέρουμε τα προϊόντα της Δ. Ελλάδας πιο κοντά στους επισκέπτες.

ü  Παιδικό πρωϊνό:Προτάσεις για ένα γευστικό και δυναμωτικό παιδικό πρωινό σε μια προσπάθεια να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Πίτες, γαλακτοκομικά, μέλι, φρούτα και χυμοί σε μια δελεαστική σύζευξη που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους μικρούς μας φίλους.

 

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου, το Κεφαλόβρυσο υποδέχεται την Ελλάδα!

 

Έλληνες παραγωγοί θα υποδεχθούν το κοινό για να γνωρίσει και να δοκιμάσει ΠΟΠ, ΠΓΕ και ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα. Επιστημονικές ημερίδες και συζητήσεις. Κεράσματα, εκθετήρια, διαγωνισμός μαγειρικής, παιδικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά ακόμα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Αγροτικής Περιφερειακής Έκθεσης Αιτωλοακαρνανίας!

 

Οι επιχειρήσεις - μέλη μας που δραστηριοποιούνται στονΑγροδιατροφικότομέα, στην παραγωγή και στο εμπόριοΑγροτικώνΜηχανημάτων&εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεσηναεπικοινωνήσουν με τους υπευθύνους διοργάνωσης στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας :

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΟΣΣ, Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα

Τηλ: 2103610265, 2103622205 & 6981313209

Email:  info@edpa.gr

 



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

***

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    

   

         Αγρίνιο,  5  Σεπτεμβρίου 2022

 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022. Στο χώρο θα υλοποιηθούν δράσεις γαστρονομίας και προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα τους στο Περίπτερο της ΠΔΕ (με συγκεκριμένες ποιοτικές συσκευασίες και φυλλάδια της εταιρίας τους) να επικοινωνήσουν με τον Γεώργιο Ρόμπολα στο τηλέφωνο 2641074531 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο
grombol@epimetol.gr. Οι επιχειρήσεις - μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ανωτέρω δράσεις οφείλουν να παραδώσουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους στο Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, το αργότερο έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14.30, υπόψιν Γεώργιου Ρόμπολα.


 

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι τόσο η συμμετοχή σας στο περίπτερο όσο και η μεταφορά των προϊόντων σας στη Θεσσαλονίκη είναι δωρεάν.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ