«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΚΕ - Με επιτυχία η συγκέντρωση με το Νίκο Παπαναστάση στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του λαού απηύθυνε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης σε συγκέντρωση με κατοίκους της περιοχής.

Σε συγκέντρωση που οργάνωσε στο Λουτρό η ΚΟΒ Αμφιλοχίας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του κόμματος στο νομό.

Προηγούμενα, πραγματοποίησε περιοδεία στο χωριό, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ, όπου συνομίλησε με κατοίκους, συζήτησε γύρω από τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν.

Στην ομιλία του, στάθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να μην δεχθούν τον δύσκολο χειμώνα που του ετοιμάζουν Κυβέρνηση της ΝΔ και επιχειρηματικοί όμιλοι, να βγούνε μπροστά οργανώνοντας την πάλη τους.

Σημείωσε πως σε αυτή την κατεύθυνση με τους ίδιους πρωταγωνιστές και μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους, “φωτίζουν” το δρόμο τα παραδείγματα των εργατών σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, όπως...

στην COSCO, στους οικοδόμους, τη ΛΑΡΚΟ, την e-food, τη Μαλαματίνα, που κατάφεραν να πετύχουν επί μέρους νίκες, να καθυστερήσουν ή και να μπλοκάρουν αρνητικά γι’ αυτούς μέτρα.

Στάθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών και ανάδειξε την προσπάθεια κουκουλώματος των παρακολουθήσεων σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφων αλλά και του τηλεφωνικού κέντρου του κτιρίου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας τις ευθύνες γι’ αυτό τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσων και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, που μεταξύ άλλων συμφωνούν και στο συνολικό νομικό πλαίσιο της ΕΕ και όχι μόνο, για τις παρακολουθήσεις.

Τόνισε ότι οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτελεί βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία με τους δικούς της συμμάχους από την άλλη, επισημαίνοντας τους κινδύνους για το λαό, καλώντας σε πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, για την πρόσδεση της Ελλάδας στο Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για το λαό της.

Αναφερόμενος και στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, στάθηκε και στην κατάσταση που βιώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, με τη χαμηλή τιμή στην βρώσιμη ελιά που δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής, αντίθετα οδηγεί πολλούς σε απόγνωση. Ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα που βιώνουν, που οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια και απ’ την περσινή ακαρπία που δεν αποζημιώθηκε και τόνισε, την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Αντίστοιχη αναφορά έκανε και για τους κτηνοτρόφους και τα προβλήματα με την τιμή του γάλατος, καλώντας ταυτόχρονα όλους να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στους αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, ώστε να παρεμβαίνουν για το σύνολο των προβλημάτων του λαού στην ύπαιθρο.

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες που γίνονται σήμερα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης εργαζομένων και λαού σημειώνοντας πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από επίδοξους σωτήρες, θυμίζοντας ότι ουσιαστικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Αντίστοιχα, να δυναμώσει το Κόμμα όποτε και αν γίνουν εκλογές, ώστε να ορθωθούν πραγματικά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να μην επικρατήσει η λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί στο μεγαλύτερο, σημειώνοντας ότι όλα ουσιαστικά τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α.), συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές τους για την διαφύλαξη των συμφερόντων της αστικής τάξης, έχουν δοκιμαστεί στο αντιλαϊκό τους έργο (είτε ως κυβερνήσεις είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης), καλώντας σε ισχυροποίηση και συμπόρευση με το ΚΚΕ ακόμη και αν κάποιος διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις.

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας