«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «BEYOND 4.0»

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει  για 2η χρονιά  στην Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας «BEYOND 4.0» που διεξάγεται  στον χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη,από 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

O Δήμος Αγρινίου φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα: «Η ΠΔΕ αλλάζει. Κοιτάζουμε μπροστά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Η έκθεση αποτελεί...

  την ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές, τεχνολογίες αιχμής και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών και θα δώσει το βήμα σε εταιρείες απ’όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη σημασία της συμμετοχής του ΔΑ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπναστασίου:«Όλα τα έργα είναι εναρμονισμένα σύμφωνα με το όραμα της Δημοτικής Αρχής για έναν Βιώσιμο, Πράσινο και Έξυπνο Δήμο με  στόχο  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.Ο Δήμος Αγρινίου  παρουσιάζει την ψηφιακή  στρατηγική και τις  δράσεις που υλοποιεί με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι αξιοποιώντας  καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας  σύγχρονες, λειτουργικές  και φιλικές προς το περιβάλλον».

 

Ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπείται από στελέχη της ΔιεύθυνσηςΠρογραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο και τον Γεν. Γραμ. ΔΑ Δ.Τζιώλη.

«Δίνουμε  δυναμικό παρών παρουσιάζοντας όλες τις πρωτοπόρες πρακτικές και έξυπνες εφαρμογές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε προς όφελος των δημοτών μας. Το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Αγρινίου εργάζεται  εντατικά για το συγκεκριμένο στόχο και ήδη οι πολίτες απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της  συλλογικής προσπάθειας. 

Ευχαριστούμε την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  για την φιλοξενία και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Παπαδόπουλο», ανέφερε σχετικά ο κ. Σκορδόπουλος.

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ


Η 29η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη. Σύμφωνα με τις πηγές της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Καρδίας, ένας στους δέκα άνδρες ηλικίας 50-59 ετών, έχει «σιωπηλή» στεφανιαία νόσο και  κινδυνεύει να πάθει έμφραγμα χωρίς καμία προειδοποίηση. Για τον λόγο αυτό, το νοσηλευτικό προσωπικό των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, στις 30/09/2022  βρίσκεται στις εξής δημοτικές ενότητες Αγρινίου:

·         Κοινοτικό γραφείο Χούνης, ώρα: 09:30-10:30

·         Κοινοτικό γραφείο Αγίου Βλασίου , ώρα: 11:00 – 12:00

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των δημοτών για τη σημασία της πρόληψης μέσω της σωστής ενημέρωσης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης. Στα πλαίσια της δράσης θα γίνει μέτρηση πίεσης, σακχάρου και οξυγόνου.

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρίνιου είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για τη δράση, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

Ο Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Καλαντζής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
 

Θέμα: «Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα του Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ»

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος μας σας προσκαλούν παρακολουθήσετε την τρίτη διαδικτυακή ημερίδα από τον νέο κύκλο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών στη διατροφή των παιδιών, με το ακρωνύμιο BEST-REMAP.
Η Διαδικτυακή Ημερίδα είναι σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, στις 12:00-13:30 με τίτλο: «Προοπτικές και Δυνατότητες για τη Διατροφή των παιδιών στο Σχολείο». Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://us02web.zoom.us/j/89482838493?pwd=aVk4VnEzQjhYRVRudW1tNlpTYTFkUT09

 

Πρόγραμμα

Ώρα

Προοπτικές και Δυνατότητες για τη Διατροφή των παιδιών στο Σχολείο

12:00-12:15

Χαιρετισμοί

 

Κανακά Χριστίνα, MD, Ph.D., FMH (CH), Kαθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Δ/ντρια Α’ Παν/κής Παιδ/κής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ν.Π.Α. «Αγία Σοφία», Πρόεδρος ΙΥΠ
Πατούλης Γιώργος, Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.
Δρ. Κουλούρη Φωτεινή, Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας

12:15-12:25

Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Κοινής Δράσης Best-ReMaP
Παπαχρήστου Ελευθερία, MSc,
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΙΥΠ

12:25-12:45

Πράσινες δημόσιες συμβάσεις τροφίμων: δυναμική και προοπτικές Δρ. Αναστασία Ζαχαροπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, Διεύθυνση Έρευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών, Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

12:45-13:00

Δημόσιες συμβάσεις: καλές πρακτικές - παρουσίαση του ηλεκτρονικού εργαλείου «Catalogue for food public procurement» Βράιλα Βενετία, MD, PhD, Αναπτυξιακή Παιδίατρος, Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, ΙΥΠ

13:00

Ερωτήσεις - Συζήτηση

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ