«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων οι εργαζόμενοι στο Κ.Α.Π.Η. Αγ. Δημητρίου πραγματοποιούν εκδήλωση, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου  2022  και ώρα  17:30 μ.μ.

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

***

Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου

 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου θα πραγματοποιήσει συναυλία και θα μας παρουσιάζει μια ξεχωριστή παράσταση γεμάτη ήχους και χρώματα, βασισμένη...

άλλοτε σε παλιές δισκογραφικές του δουλειές («Από κουρέλια νυφικό» , «Σαν των ανθρώπων τις φωνές» και άλλοτε σε νέες ( «κι ύστερα έρχεται η αγάπη ) στολισμένη με τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα .

Με γνωστά τραγούδια του που έχει μοιραστεί με τις φωνές του Παντελή Θαλασσινού, Γιώτας Νέγκα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα, Γεράσιμου Ανδρεάτου ,Θάνου Μικρούτσικου και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών του ελληνικού τραγουδιού και με την γνωστή του αμεσότητα, καταφέρνει στο τέλος να μεταμορφώσει την βραδιά σε ένα συγκινησιακό πανηγύρι όπως οφείλει να κάνει και το ίδιο το τραγούδι.

 Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζοντας το σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Η ΦΛΟΓΑ» θα τοποθετήσει στην είσοδο του κινηματογράφου κουμπαρά για την ενίσχυση του.


Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου γεννήθηκε στην Ξάνθη.

Σπούδασε κλασσικό πιάνο με δάσκαλο τον αείμνηστο Τηλέμαχο Μεταλλινό.

Στη δισκογραφία εμφανίζεται παρακινούμενος από τον ποιητή Άκο Δασκαλόπουλο συμμετέχοντας συνθετικά στον δίσκο της Αθηνάς Μόραλη «Τον έρωτα ρώτα», στον οποίο συμμετείχαν και οι Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάσος Γκρούς κ.α.

Συνεχίζει να γράφει τραγούδια συμμετέχοντας σε δίσκους του Παντελή Θαλασσινού, της Αργυρώς Καπάρου, Γιώργη Χριστοδούλου, Διονύση Τσακνή, Kώστα Μακεδόνα κ.α , είτε μελοποιώντας στίχους άλλων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Θοδωρή Ποάλα, Γιώργου Κρητικού κ.α.) είτε σε δικούς του στίχους.

Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί από την εταιρία ΛΥΡΑ το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Από κουρέλια νυφικό» σε μουσική και στίχους του ίδιου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργης Χριστοδούλου και Κώστας Μακεδόνας.

«Όταν τα τραγούδια είναι αληθινά τότε είναι αδύνατο να μην είναι όμορφα… κι όταν είναι προϊόντα φιλίας και προσωπικής σχέσης, τότε είναι και ευλογημένα», όπως λέει ο ίδιος.

Και αυτό κάνει και στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές». Στην παρέα προστίθεται και μια νέα φίλη, η Γιώτα Νέγκα. Εννέα νέα τραγούδια, τραγουδισμένα από τον ίδιο (σε δύο εξ αυτών, με τον Παντελή Θαλασσινό στο «όσο υπάρχει ουρανός» και Γιώτα Νέγκα στο «μα εγώ»).

Μιλάει πάντα με θαυμασμό και σεβασμό για τους φίλους-συνεργάτες γιατί, όπως λέει κι ο ίδιος, «είναι μεγάλο σχολείο το ταλέντο του διπλανού μας και τύχη η φιλία του».

Γράφει μουσική για θέατρο και το 2013 υπογράφει την μουσική και τα τραγούδια για την ταινία «RED CITY», σε σκηνοθεσία Μάνου Τσίζεκ, μια Αγγλοελληνική παραγωγή της «New York entertainment”.

Η ταινία παίρνει μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

Συμμετέχει σε δίσκους φίλων του, είτε τραγουδώντας είτε γράφοντας τραγούδια.

Με το δίσκο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές» ικανοποιείται, όπως λέει, η ανάγκη του για το απλό, «αφτιασίδωτο» τραγούδι, αποφορτισμένο από περιττά στολίδια, τόσο ενορχηστρωτικά όσο και στιχουργικά.

Η αγωνία του είναι να ακουστούν τα τραγούδια όχι ως ένα «στουντιακό» αποτέλεσμα, αλλά ως μια παρεϊστικη, αυτοσχεδιαστική στιγμή.

Συνεχίζει να γράφει τραγούδια για φίλους, χωρίς να ξεχνά ότι η μουσική και ο στίχος είναι «βαρκούλα που σε βγάζει στον άνθρωπο»…

Το καλοκαίρι του 2010 κάνει συναυλίες και συμμετέχει στις συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού με τη Γιώτα Νέγκα, σε όλη την Ελλάδα.

Έχει συμμετοχή σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες και δράσεις.

Υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στην δισκογραφική δουλειά του Γεράσιμου Ανδρεάτου με τίτλο «κι ύστερα έρχεται η αγάπη», στην οποία συμμετέχουν ερμηνευτικά εκτός του ίδιου και οι Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Παντελής Θαλασσινός, Απόστολος Ρίζος, καθώς επίσης και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το 2015 τον βρίσκει με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και να ηχογραφεί την νέα προσωπική του δουλειά «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη»

(Μικρός Ηρως) με τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου Γιάννη Κότσιρα, Γιώτας Νέγκα, Αποστόλη Ρίζου.

Το 2017 αναλαμβάνει μετά από πρόταση που του έγινε, να μελοποιήσει Φιλέλληνες ποιητές για το Έτος Φιλελληνισμού στην Ελλάδα τη μουσική σύνθεση του έργου «Έλληνες Φιλέλληνες» με τη σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για το έτος Φιλελληνισμού με την συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών (Παντελή Θαλασσινού, Γιάννη Κότσιρα, Λίνας Νικολακοπούλου, Βασίλη Λέκκα, Ανδριάνας Μπάμπαλη, Δέσποινας Μπεμπεδέλη, Σταύρου Ζαλμά, Άρη Λεμπεσόπουλου, Δημήτρη Καταλειφού) και την παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την με το οποίο θα ταξιδεύσει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Μετα από σχετική πρόταση ,συνθέτει και ερμηνεύει το τραγούδι της παγκόσμιας τουριστικής καμπάνιας για τη Σίφνο.

Το 2021-22 δινει τις προσωπικές του συναυλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό (Ελβετία -Αγγλία-Λουξεμβούργο κα).

 

***

Από το δήμο Αγρινίου μας ξανάστειλαν:

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

 

΄΄ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ΄΄

 

Ο Δήμος Αγρινίου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Άνω Κερασόβου  

 

διοργανώνουν τη

΄΄Γιορτή Κάστανου΄΄

την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

στο Άνω Κεράσοβο

Ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

 

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική,

άφθονα κάστανα και τσίπουρο! 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ