«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Αγρίνιο

Η προετοιμασία των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Αγρίνιο ολοκληρώνεται και όλα θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Οι πύλες του Φεστιβάλ στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, θα ανοίξουν σήμερα, στις 8μμ.

Στο χώρο θα δεσπόζει το σύνθημά του, «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», που είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του:

«Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ’χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή, να αγωνίζεσαι στην πρώτη γραμμή γι’ αυτήν. Όποιος δεν το κάνει αυτό σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι καθετί που στολίζει τη ζωή, η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη…».

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8:45, με χαιρετισμό από το Μιχάλη Νταβλούρο, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση: «Η σονάτα του σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Λάμπρου Πιτσούλια.

Μετά την παράσταση, θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σειρά στη σκηνή, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και μεγάλη συναυλία.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με Λαϊκό Γλέντι, από το συγκρότημα  «Συνεπιβάτες».

Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί Μαθητικό στέκι και παιδότοπος του «Κόκκινου Αερόστατου», όπως και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκεφθούν έκθεση, που θα είναι αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, με πλούσιο και σπάνιο αρχειακό υλικό για τη ζωή και τη δράση, του κομμουνιστή ήρωα.

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας