«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης εντάσσονται σε μια σειρά πρωτοβουλιών έμπρακτης αλληλεγγύης και ουσιαστικής έγνοιας για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών που δεν καλύπτονται μέσα στο σημερινό σχολείο. Αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη προσφορά εθελοντών εκπαιδευτικών, μόνιμων, αναπληρωτών. Ανθρώπων που συμβάλλουν με κόπο, χρόνο και θυσία. Αναμετριούνται  καθημερινά με δυσκολίες της αποστροφής στο σχολείο, της απαξίωσης της γνώσης, της έντασης των ταξικών φραγμών.

Έχε το νου σου στο παιδί…

γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…

Ανυπέρβλητα εμπόδια και φραγμοί ορθώνονται στην μόρφωση και τις σπουδές των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Το σχολείο εξεταστικό κέντρο με το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων που πετσοκόβει τα όνειρα χιλιάδων νέων στις σπουδές, οι διαγνωστικές εξετάσεις (όπως η PIZA) που κατηγοριοποιούν σχολεία και μαθητές, η ανήλικη εργασία για την “ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης” κ.α. είναι διαχρονικές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, και όλων των κυβερνήσεων.

Οι εφήμερες δεξιότητες που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα κέρδη τους είναι ο πιστός οδηγός των εκπαιδευτικών κατευθύνσεων που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό η σημερινή εκπαίδευση κρατά τους μαθητές μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση.  Διαπαιδαγωγεί τα παιδιά ώστε ως αυριανοί εργαζόμενοι να είναι ικανοποιητικά χειραγωγήσιμοι, φτηνοί και ευέλικτοι για τους εργοδότες.

“Με πανδημία ή χωρίς…” τα μόνιμα προβλήματα θα είναι και πάλι στο πρώτο το θρανίο. Στο “κόκκινο” θα  είναι η  προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΄ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!

Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική δεν χωράνε δισταγμοί και ολιγωρίες. Σε κοινό μέτωπο γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να βάλουν εμπόδια. Να γίνει υπόθεση όλου του λαού η διεκδίκηση ενός σύγχρονου σχολείου που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος, χωρίς κενά και ελλείψεις. Ένα σχολείο στέρεας γνώσης και πολύπλευρης μόρφωσης, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Στρέφουμε και εμείς το βλέμμα  μας  στο μέλλον, αναγνωρίζοντας την συλλογική ευθύνη απέναντι στα  παιδιά  μας  για  την  μόρφωση και την υγεία τους και αγωνιζόμαστε γιατί δενσυμβιβαζόμαστε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά για ένα σχολείο που έχουν ανάγκη.

 Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση τα Λαϊκά Μαθήματα που γίνονται δωρεάν είναι αφενός η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους στην προσπάθεια να αντιπαλέψουν τα καθημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατάκτηση της γνώσης, και αφετέρου να διδάξουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης, να κάνουν πράξη ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο.  Αντίθετα  τα  σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παλεύουν για πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδος επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Μην εναποθέτεις την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων σε κυβερνητικές αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Δεν υπάρχουν “ΣΩΤΗΡΕΣ” που θα σου λύσουν τα προβλήματα, αν δεν κατανοήσεις ότι εσύ μπορείς να γίνεις πρωταγωνιστής των εξελίξεων, όχι μονός σου αλλά συλλογικά και ταξικά προσανατολισμένα.

Στην οργάνωση η δύναμη. Στοναγώναηελπίδα. Όπλο  μαςηαλληλεγγύη!

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για κάθε μαθητή. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα «παιδαγωγού»! Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν το χέρι αγωνιστικής αλληλεγγύης που απλώνεται στην πόλη μας με τις δραστηριότητες των εργατικών ταξικών σωματείων. Μαζί έχουμε τη δύναμη να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση.