«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00  θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου  επί της οδού Αβρ. Αναστασιάδη 1,  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

1.      Α) Έγκριση και παραλαβή του Β1 Σταδίου της μελέτης ΓΠΣ Θεστιέων Δήμου Αγρινίου.

Β) Εκκίνηση έναρξης του Β2 σταδίου της μελέτης.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος)...

 

2.      Απευθείας αγορά ή μη ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας από οδό σχεδίου στο Ο.Τ. Γ398 ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Αγρινίου και έγκριση καθορισμού τιμής μονάδας (φερόμενος ιδιοκτήτης Χρήστος Μαστρογιάννης). Επί εγγράφου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγρινίου με αρ. πρωτ. 36661/2022.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 124/2022 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

3.      Συζήτηση για την σχολική στέγη στο Δήμο Αγρινίου.

(Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης, Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώληςκαι Μέλος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αδάμης).

 

4.      Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 192/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 284/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:  ‘Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 22/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: “Λήψη απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα της πράξης ‘ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ’ με Κωδικό ΟΠΣ 5009765 και προϋπολογισμό 20.000,00 €  από τον  ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ  ‘Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ’  του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Δυτική Ελλάδα 2014 -2020’”».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).

 

5.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2022.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

6.      Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Αγρινίου.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 4/2022 απόφαση Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιαςκ. Καλαντζής).

 

7.      Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για διάφορα θέματα.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 125/2022 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η υπ’ αριθμ. 28/2022 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου και η υπ’ αριθμ. 3/2020 απόφαση Κοινότητας Καστρακίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

·         Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Φωτεινή Βλάχου (Α΄ περίπτωση) και ο κ. Γρηγόριος Μηλιόρδος (Β΄ περίπτωση) συμμετέχουν  έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

 

8.      Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου εγκαταστάσεως.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).

 

9.      Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στη Στρατηγική Σύμπραξη “EUROPEGOESLOCAL - SYPPORTINGYOUTHWORKATTHEMUNICIPALLEVEL” και ορισμός εκπροσώπων του Δήμου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καραμητσόπουλος).

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ

 

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου θα πραγματοποιήσει συναυλία και θα μας παρουσιάζει μια ξεχωριστή παράσταση γεμάτη ήχους και χρώματα, βασισμένη άλλοτε σε παλιές δισκογραφικές του δουλειές («Από κουρέλια νυφικό» , «Σαν των ανθρώπων τις φωνές» και άλλοτε σε νέες ( «κι ύστερα έρχεται η αγάπη ) στολισμένη με τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα .

Με γνωστά τραγούδια του που έχει μοιραστεί με τις φωνές του Παντελή Θαλασσινού, Γιώτας Νέγκα, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα, Γεράσιμου Ανδρεάτου ,Θάνου Μικρούτσικου και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών του ελληνικού τραγουδιού και με την γνωστή του αμεσότητα, καταφέρνει στο τέλος να μεταμορφώσει την βραδιά σε ένα συγκινησιακό πανηγύρι όπως οφείλει να κάνει και το ίδιο το τραγούδι.

 Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Ο Δήμος Αγρινίου στηρίζοντας το σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες  «Η ΦΛΟΓΑ» θα τοποθετήσει στην είσοδο του κινηματογράφου κουμπαρά για την ενίσχυση του.


Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου γεννήθηκε στην Ξάνθη.

Σπούδασε κλασσικό πιάνο με δάσκαλο τον αείμνηστο Τηλέμαχο Μεταλλινό.

Στη δισκογραφία εμφανίζεται παρακινούμενος από τον ποιητή Άκο Δασκαλόπουλο συμμετέχοντας συνθετικά στον δίσκο της Αθηνάς Μόραλη «Τον έρωτα ρώτα», στον οποίο συμμετείχαν και οι Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάσος Γκρούς κ.α.

Συνεχίζει να γράφει τραγούδια συμμετέχοντας σε δίσκους του Παντελή Θαλασσινού, της Αργυρώς Καπάρου, Γιώργη Χριστοδούλου, Διονύση Τσακνή, Kώστα Μακεδόνα κ.α , είτε μελοποιώντας στίχους άλλων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Θοδωρή Ποάλα, Γιώργου Κρητικού κ.α.) είτε σε δικούς του στίχους.

Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί από την εταιρία ΛΥΡΑ το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Από κουρέλια νυφικό» σε μουσική και στίχους του ίδιου. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργης Χριστοδούλου και Κώστας Μακεδόνας.

«Όταν τα τραγούδια είναι αληθινά τότε είναι αδύνατο να μην είναι όμορφα… κι όταν είναι προϊόντα φιλίας και προσωπικής σχέσης, τότε είναι και ευλογημένα», όπως λέει ο ίδιος.

Και αυτό κάνει και στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές». Στην παρέα προστίθεται και μια νέα φίλη, η Γιώτα Νέγκα. Εννέα νέα τραγούδια, τραγουδισμένα από τον ίδιο (σε δύο εξ αυτών, με τον Παντελή Θαλασσινό στο «όσο υπάρχει ουρανός» και Γιώτα Νέγκα στο «μα εγώ»).

Μιλάει πάντα με θαυμασμό και σεβασμό για τους φίλους-συνεργάτες γιατί, όπως λέει κι ο ίδιος, «είναι μεγάλο σχολείο το ταλέντο του διπλανού μας και τύχη η φιλία του».

Γράφει μουσική για θέατρο και το 2013 υπογράφει την μουσική και τα τραγούδια για την ταινία «RED CITY», σε σκηνοθεσία Μάνου Τσίζεκ, μια Αγγλοελληνική παραγωγή της «New York entertainment”.

Η ταινία παίρνει μέρος σε πλήθος ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

Συμμετέχει σε δίσκους φίλων του, είτε τραγουδώντας είτε γράφοντας τραγούδια.

Με το δίσκο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές» ικανοποιείται, όπως λέει, η ανάγκη του για το απλό, «αφτιασίδωτο» τραγούδι, αποφορτισμένο από περιττά στολίδια, τόσο ενορχηστρωτικά όσο και στιχουργικά.

Η αγωνία του είναι να ακουστούν τα τραγούδια όχι ως ένα «στουντιακό» αποτέλεσμα, αλλά ως μια παρεϊστικη, αυτοσχεδιαστική στιγμή.

Συνεχίζει να γράφει τραγούδια για φίλους, χωρίς να ξεχνά ότι η μουσική και ο στίχος είναι «βαρκούλα που σε βγάζει στον άνθρωπο»…

Το καλοκαίρι του 2010 κάνει συναυλίες και συμμετέχει στις συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού με τη Γιώτα Νέγκα, σε όλη την Ελλάδα.

Έχει συμμετοχή σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες και δράσεις.

Υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στην δισκογραφική δουλειά του Γεράσιμου Ανδρεάτου με τίτλο «κι ύστερα έρχεται η αγάπη», στην οποία συμμετέχουν ερμηνευτικά εκτός του ίδιου και οι Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Παντελής Θαλασσινός, Απόστολος Ρίζος, καθώς επίσης και ο Θάνος Μικρούτσικος.

Το 2015 τον βρίσκει με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο σε συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και να ηχογραφεί την νέα προσωπική του δουλειά «Κι ύστερα έρχεται η αγάπη»

(Μικρός Ηρως) με τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου Γιάννη Κότσιρα, Γιώτας Νέγκα, Αποστόλη Ρίζου.

Το 2017 αναλαμβάνει μετά από πρόταση που του έγινε, να μελοποιήσει Φιλέλληνες ποιητές για το Έτος Φιλελληνισμού στην Ελλάδα τη μουσική σύνθεση του έργου «Έλληνες Φιλέλληνες» με τη σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για το έτος Φιλελληνισμού με την συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών (Παντελή Θαλασσινού, Γιάννη Κότσιρα, Λίνας Νικολακοπούλου, Βασίλη Λέκκα, Ανδριάνας Μπάμπαλη, Δέσποινας Μπεμπεδέλη, Σταύρου Ζαλμά, Άρη Λεμπεσόπουλου, Δημήτρη Καταλειφού) και την παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την με το οποίο θα ταξιδεύσει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Μετα από σχετική πρόταση ,συνθέτει και ερμηνεύει το τραγούδι της παγκόσμιας τουριστικής καμπάνιας για τη Σίφνο.

Το 2021-22 δινει τις προσωπικές του συναυλίες στην Ελλάδα και εξωτερικό (Ελβετία -Αγγλία-Λουξεμβούργο κα).