«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Απαίτησαν μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία και όχι αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Αντί να διασφαλιστούν οι όροι για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τη μόρφωση των παιδιών, η κυβέρνηση φέρνει μέτρα που κάνουν χειρότερο το σχολείο. Αυτό κατήγγειλαν με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής απαιτώντας να παρθούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που κατακαλόκαιρο έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως ανέδειξαν εκπρόσωποί τους, στην αρχή του τέταρτου κύματος της πανδημίας που φουντώνει στους χώρους δουλειάς εξαιτίας της επιλογής να μην παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και σαράντα μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεγαλώνει η ανησυχία για το πώς και αν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη.

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr

 

***

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Νέοι φραγμοί και εμπόδια στους νέους - Να ανασταλεί η απαράδεκτη ρύθμιση

Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής σημειώνει:

«Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής δείχνει ότι χιλιάδες παιδιά θα αποκλειστούν ακόμα και από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού για την είσοδο στα ΑΕΙ, εξαιτίας του απαράδεκτου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Έτσι καταλαβαίνει η κυβέρνηση της ΝΔ την αναβάθμιση της Παιδείας. Με νέους φραγμούς και εμπόδια στις νέες και στους νέους για την πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι...
Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr