«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

TΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΙ 

 Την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία των αποστολών 19 χωρών που μετέχουν στην διοργάνωση.

 Την τελετή έναρξης σήμανε η  παρέλαση των εθνικών ομάδων  κατά μήκος της οδού Παπαστράτου με κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου  συνόδευσε  μουσικά την παρέλαση των 98  αθλητριών και αθλητών...

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή επιτυχία  στους αθλητές :

«Καλώς ήρθατε  στο Αγρίνιο, σε έναν Τόπο, που η  Ιστορία  και ο Πολιτισμός του,  έχουν το γαλάζιο χρώμα των νερών του.  Από σήμερα το πρωί, το Αγρίνιο,  είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του Θαλάσσιου Σκι.Τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στην πόλη μας,  σε ένα από τα ομορφότερα τοπόσημα της Δυτικής Ελλάδας, τη λίμνη Στράτου.

Υποδεχόμαστε, και είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε,  τους κορυφαίους της Ευρώπης.

Είμαστε σίγουροι ότι ήδη νιώθετε σα να βρίσκεστε στο αθλητικό σας σπίτι. Σε μια πίστα ιδανικών συνθηκών για το άθλημα σας.Η δική σας εικόνα θα ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη  αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την ομορφιά  της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε γιατί, με τη  συμμετοχή και την παρουσία  σας, προβάλλετε  το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε τη διοργάνωση και για έναν επιπλέον λόγο. Για πρώτη φορά η χώρα μας  φιλοξενεί  Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου  Σκι  για  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Στο Αγρίνιο διεκδικούμε και κερδίζουμε. Επενδύουμε  στον αθλητισμό, επενδύουμε στα φυσικά μας πλεονεκτήματα,  επενδύουμε στις δυνατές συνεργασίες. Ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι  κ. ΧριστιάνναΜάμαλη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριο Φαρμάκη για την αμέριστη συμπαράσταση».

 Χαιρετισμό απέστειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφέροντας μεταξύ άλλων  “ Δυστυχώς, δεν θα καταφέρω να παραβρεθώ, καθώς βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στηρίζοντας την Ολυμπιακή αποστολή της χώρας μας. Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να σημειώνεται η επιστροφή στην κανονικότητα, μέσα από την πραγματοποίηση σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και ευκαιρία για την εδραίωση της θέσης της στο ιδιαίτερα ελκυστικό και απαιτητικό άθλημα του Θαλάσσιου Σκι. Ειδικότερα, ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί για την Κυβέρνηση ευθύνη και πρόκληση. Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών και την αξιόλογη συμμετοχή των αθλητών. Εύχομαι πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους αθλητές».

 

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης καλωσόρισε τους αθλητές : “ Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της θάλασσας. Επιπλέον όμως, η Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή η περιοχή που φιλοξενεί αυτή τη μεγάλη αθλητική συνάντηση, είναι μια γη του νερού, γεμάτη λίμνες και ποτάμια που επί αιώνες προσφέρουν ζωή. Προσφέρουν όμως και πολύ μεγάλες δυνατότητες για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι.


Στόχος δικός μας λοιπόν είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες αυτής της περιοχής και εσείς, οι άνθρωποι που βρίσκεστε εδώ και συμμετέχετε στους αγώνες, αποτελείτε του καλύτερους πρεσβευτές μας. Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το σύνολο των φορέων και ανθρώπων που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή τη διοργάνωση, δηλαδή την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, τον Δήμο Αγρινίου, καθώς και το σύνολο των χορηγών και εθελοντών”..

H Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής – Πρόεδρος της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι  ΧριστιάνναΜάμαλη ανέφερε :“Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμάς να διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι  στο Αγρίνιο. Ήτανμιαδύσκοληχρονιάπουεπηρέασεόλους. Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συνεισφορά του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου της Οργανωτικής επιτροπής και των χορηγών μας. Εύχομαισεόλουςδυνατούςκαιασφαλείςαγώνες».

 


Την τελετή έναρξης συντόνισε ο κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης ενώ την μετάφραση των χαιρετισμών ανέλαβε η κ. Μαρίνα Στεργίου.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΕΚΔΉΛΩΣΗ - ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ

 

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ.  η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου θα φιλοξενήσει την Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού μέσω των σελίδων του facebook του Κοινωνικού Ιατρείου https://www.facebook.com/KoinonikoIatreioDemouAgriniou και του Κοινωνικού Φαρμακείου https://www.facebook.com/KoinonikoFarmakeioDhmouAgriniou .

Πρόκειται για πρωτοβουλία από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας και το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με σκοπό  την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, αλλά και του κρίσιμου ρόλου των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρης Κούκουρας, η ψυχολόγος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Γεωργία Πανίτσα και η εκπαιδευμένη εθελόντρια – μέλος του Συλλόγου, κ. Ρένα Χυτοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής και η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Λιολιώ Κολυπέρα, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κοινωνική λειτουργός του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, κ. Ελένη Μητροπούλου.

 

                                                                                     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

***

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1.
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί  με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου  στο πλαίσιο της λήψης μέτρων  κατά του  COVID-19.
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ