«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Διον. Κορδάτου Για επανασύσταση του σωματείου ΔΟΞΑ Καινούργιου

ΔΗΛΩΣΗ
Για επανασύσταση του σωματείου ΔΟΞΑ Καινούργιου
[Συμμετέχουμε στις εκλογές τη Τετάρτη 21-07-2021 και ώρα 7,30μμ - Για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας]

Αγαπητοί συγχωριανοί – φίλοι & φίλες της ΔΟΞΑΣ
Τις τελευταίες μέρες μέσα στην καταχνιά της πανδημίας, της οικονομικής και κοινωνικής καθίζησης, γίνεται μια προσπάθεια από ορισμένους μήπως και αναγεννήσουμε από τις στάχτες το Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Καινούργιου  «ΔΟΞΑ».
Προσπαθούμε να κυλίσουμε την ιστορία ανάποδα. Να ζωντανέψουμε το όνειρο, που λέγεται ΔΟΞΑ Καινούργιου και έχει απαξιωθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και με κόστος πολλών συγχωριανών και νοιώθουμε μόνοι, γιατί;

 
Η άποψη που ακούγεται από τους περισσότερους χωριανούς, φίλους του Ομίλου μας είναι ότι μάταια προσπαθούν κάποιοι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή μήπως έτσι φαίνονται;Η απόπειρα εκλογών για νέο Δ.Σ. στο ιστορικότερο σωματείο της περιοχής, «σκοντάφτει» στις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες, που αναγνωρίζω ότι υπάρχουν. Βλέπουμε μια διστακτικότητα σε πολλούς φίλους της Ομάδας, όπου δεν ξέρουν στο εάν μπλεχτούν τι θα τους ξημερώσει!  
Αν αναλογιστούμε, όμως όλοι την ιστορική ευθύνη που αναλογή στον καθ’ έναν χωριστά, για το μέλλον της νεολαίας του χωριού μας και τους κινδύνους που παραμονεύουν. Γι’ αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε εύκολα τα διλλήματα που πιθανόν υπάρχουν.
Στο θέμα αυτό ενώ θα έπρεπε η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση σε κάθε επίπεδο να στηρίξουν έμπρακτα τα ερασιτεχνικά σωματεία, για το κοινωνικό τους έργο. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει εγκαταλειφθεί μέσα στη φθορά του χρόνου και την ανυποληψία, διότι η επιλογή της κεντρικής εξουσίας είναι διαχρονικά το μιζαδόρικο ποδόσφαιρο της αγοράς, των πολυεθνικών και σκοτεινών ανθρώπων της νύχτας, όπου τους μοιράζουν εκ ευρώ, από τους φόρους μας. Στόχος τους είναι να επιτύχουν τη χειραγώγηση των φιλάθλων και την ύπαρξη  ψεύτικων ειδώλων στη νεολαία, ως παθητικούς δέκτες, τι στιγμή που «χτυπιέται» από παντού…     
Να αναγεννηθεί το «χαμένο» όραμα όσων προσέφεραν στην ΔΟΞΑ μας, από την μακρινή και «ροζιασμένη» εποχή της ΑΕΚαινουρίου ακόμα.
Δεν πρέπει να απέχουμε από την ψηφοφορία και να οδηγηθεί η ΔΟΞΑ σε διάλυση!
Η «επανασύσταση» της ΔΟΞΑΣ πάνω σε νέα βάση με προοπτική πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Τα τελευταία γεγονότα στην ΔΟΞΑ (για οριστική διάλυση του συλλόγου), με την αδιαφορία, που υπάρχει μας λυπεί όλους.
Τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει σοβαρά προβλήματα, από την μη ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού, έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία, εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων  
Κανένας Καινουργιώτης δεν περισσεύει όλοι είμαστε χρήσιμοι. Αρκεί να το τολμήσουμε και να παραμερίσουν, όποιες προηγούμενες διαφωνίες, πικρίες ακόμη και αντιπαλότητες γιατί τα νέα παιδιά δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
Το πρώτο βήμα είναι να συμμετέχουμε την Τετάρτη 21-07-2021 και ώρα 7,30μμ στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στη Κοινότητα.
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ»
Υ.Γ. Η Γεν. Συνέλευση αποφάσισε η συμμετοχή στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και στη ψηφοφορία να γίνει ελεύθερα από όλους τους Καινουργιώτες και Καινουργιώτισσες την ίδια ώρα της ψηφοφορίας και μάλιστα χωρίς συνδρομή.
                                Καινούργιο 17 Ιουλίου 2021
Κώστας Διον. Κορδάτος
Καθηγητής   
Απλό μέλος «ΔΟΞΑΣ»