«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Δεύτερο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία

 


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

            Αγρίνιο, 20 Ιουλίου  2021

Δεύτερο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης

 σε επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα  που επλήγησαν από την πανδημία

 Από 09.08 οι αιτήσεις

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του, ότι, δημοσιεύθηκε η Προκήρυξη της νέας δράσης που φέρει τον τίτλο «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία», συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, και...

η οποία αφορά τη χορήγηση μη επιστρεπτέων ενισχύσεων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είχαν κατά το έτος 2019 κύκλο εργασιών μεγαλύτερο ή ίσο των 5.000 € και μικρότερο ή ίσο των 300.000 € (σύμφωνα με τον κωδ. 500 του έντυπου Ε3 της χρήσης 2019).

Οι ωφελούμενοι της δράσης χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες και ο συνολικός προϋπολογισμός θα κατανεμηθεί κατά 15% στους δικαιούχους της κατηγορίας Α και κατά 85% στους δικαιούχους της κατηγορίας Β (οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες, Β1, Β2 και Β3). Η κατηγοριοποίηση έχει ως εξής:

·         Κατηγορία Επιχειρήσεων Α: Ατομικές Επιχειρήσεις Επιστημόνων (Ελεύθεροι Επαγγελματίες, εξαιρουμένων των μισθωτών με παράλληλη δραστηριότητα) με έδρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι είναι μέλη στο αντίστοιχο επιστημονικό επιμελητήριο ή Σύλλογο Δημοσίου Δικαίου της ειδικότητας τους.

·         Κατηγορία Επιχειρήσεων Β1: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 5.000€ και μικρότερο των 15.000€.

·         Κατηγορία Επιχειρήσεων Β2: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 15.000€ και μικρότερο των 50.000€.

·         Κατηγορία Επιχειρήσεων Β3: Επιχειρήσεις με συνολικό ποσό εξόδων έτους 2019 μεγαλύτερο ή ίσο των 50.000€.

Στο πλαίσιο της Δράσης χορηγείται μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση στις επιλέξιμες Επιχειρήσεις της πρόσκλησης με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19 και η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με:

·         500 € για την κατηγορία Επιχειρήσεων Α

·         1.000 € για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β1

·         3.000 € για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β2

·         5.000 € για την κατηγορία Επιχειρήσεων Β3.

 

Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 9η Αυγούστου 2021 (ώρα 13:00) και ως ημερομηνία λήξης, η 25η Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00).

 

Σημειώνεται πως η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που παρέχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr με την ένδειξη: «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία».

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις της δράσης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αντλήσουν από τις ιστοσελίδες της ΕΥΔΕΠΠΔΕ www.dytikiellada.gr, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr, του ΕΦΔ www.diaxeiristiki.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr10. Επίσης, αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από το Γραφείο Ενημέρωσης της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, η οποία είναι Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ, Μαιζώνος 122 & Γούναρη, 26222, Πάτρα, Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr, URL: www.diaxeiristiki.gr.

Τυχόν ερωτήματα θα διατυπώνονται εγγράφως και θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: efd@diaxeiristiki.gr. Για τεχνικά θέματα της εφαρμογής οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 09:00-17:00).

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ