«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου ΣΚΙ Ανδρών Γυναικών και Αμεα 

 Ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι συνδιοργανώνουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και Αμεα στις 22- 25  Ιουλίου στο Φράγμα Στράτου στο Αγρίνιο.

Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν...

οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών ενώ την Πέμπτη 22 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις 19.00 ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ Χριστιάννα Μάμαλη θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγρινίου.


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΙ

 

Το Αγρίνιο φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών,  Γυναικών και Αμεα   στις 22- 25  Ιουλίου στο Φράγμα Στράτου.

Την κορυφαία εκδήλωση   συνδιοργανώνουνη Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να χειροκροτήσουμε  96 αθλητές από 18 χώρες. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Το  φράγμα Στράτου  έχει αναδειχθεί σε έναν  δημοφιλή στίβο για τα αθλήματα νερού  καθώς έχει τις ιδανικές "συνθήκες νερού" και  θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες. Καλούμε  τους Αγρινιώτες  να παρακολουθήσουν  τους αγώνες για να απολαύσουν  εντυπωσιακό θέαμα και να χειροκροτήσουν  αθλητές υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

 Στη  σημασία της διοργάνωσης  αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης : «Όλοι γνωρίζουμε την αξία της λίμνης Στράτου και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει και μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να προσδώσουμε αξία στον Τόπο μας. Η ΠΔΕ και ο Δήμος Αγρινίου ήταν εξαρχής κοντά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Ο αθλητισμός είναι ζωή . Με το εμβόλιο και τη μάσκα μας θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμαπου προσφέρει το θαλάσσιο σκι. Πρωταθλήματα όπως το ΠανευρωπαϊκόΠρωτάθλημα Ανδρών,  Γυναικών και Αμεα  προσδίδουν μεγάλη αξία στον Τόπο μας».

Στη παρουσία σπουδαίων αθλητών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι ΧριστιάνναΜάμαλη: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε  κορυφαίους αθλητές του σκι και Έλληνες οι οποίοι  διεκδικούν μετάλλια.  Οι αγώνες  θα προβάλλονται μέσω livestreaming. Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών.Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουλίου με τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου  και παρέλαση των αποστολών κατά μήκος της οδού Παπαστράτου.

 

Θέλω να  ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για τη θερμή υποστήριξη”.

 

Με χορηγία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου  θα υπάρχουν δρομολόγια προς το φράγμα του Αχελώου me αφετηρία την πλατεία Μαβίλη.

Στη διεύθυνση https://youtu.be/NHYn1QoDXu4  μπορείτε να παρακολουθήσετε videoτων Αγώνων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

***

Επιστολή Δημάρχου σε Υπουργό για ακαρπία σε εσπεριδοειδή

 

κ. Σπήλιο Λιβανό,

      Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και

Tροφίμων

 

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι με δεύτερη επιστολή, με σκοπό να επισημάνω κι εγώ με τη σειρά μου ακόμη ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει τον  Δήμο Αγρινίου και δεν είναι άλλο από την επικείμενη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών εσπεριδοειδών, ως συνέπεια του γεγονότος ότι το ποσοστό της καρπόδεσηςκαι της ανθοφορίας είναι ελάχιστοσε πολλές περιοχές του Δήμου Αγρινίουαλλά δυστυχώς και ευρύτερα του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εθνικής παραγωγής σε εσπεριδοειδή.

Οι  ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς και την εναλλαγή των θερμοκρασιών είναι τεράστιες και ενδεικτικά αναφέρω ότι  λίγο πριν το Πάσχα, έκανε πολύ κρύο στην περιοχή, αναπτύχθηκε παγετός, ενώ τις ημέρες των εορτών η θερμοκρασία ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 συνέπει Η Ως  συνέπεια αυτών των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα εσπεριδοειδή δεν έχουν καρποδέσει, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Δυστυχώς, από πληροφορίες που έχω, τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο σας δεν συμπαραστέκονται στους παραγωγούς με δεδομένο ότι αυτές οι καλλιέργειες έμειναν εκτός του πακέτου των παγετόπληκτων. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται και από σχετικό έγγραφοτου ΕΛΓΑ, που ήρθε στην δημοσιότητα, δεν αφήνει περιθώριο ούτε καν για ένταξη σε ΠΣΕΑ.

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι εσπεριδοπαραγωγοίτου Δήμου Αγρινίου βρίσκονται αντιμέτωποι  με σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, κάτι που δεν είναι μόνοαποτέλεσμα  της πανδημίας αλλά και των αντίξοων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις καλλιέργειές τους. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι περίπου τα τέλη Ιανουαρίου, οι παραγωγοί αντιμετώπισαν αναρίθμητα προβλήματα στη συγκομιδή των πορτοκαλιών και των μανταρινιών.

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι μόλις ξεκίνησε το lockdown σταμάτησαν οι εξαγωγές,υπήρχαν προβλήματα με χαλαζόπτωση, προέκυψε πρόβλημα με τις συνεχείς βροχές, τους παγετούς αλλά και τις ασθένειες που ανέκυψαν.

Να προσθέσω σε όλα τα παραπάνω ότι ο ΕΛΓΑ καθυστέρησε έξι μήνες να κάνει την αξιολόγηση των ζημιών, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να πουλήσουν στα τέλη Ιανουαρίου τα πορτοκάλια τους σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σίγουρα γνωρίζετε ότι την τρέχουσα περίοδο, αναμένεται κατακόρυφη πτώση της παραγωγής στις περισσότερες από τις βασικές καλλιέργειες του Νομού ευρύτερα αλλά και του Δήμου Αγρινίου ειδικότερα. Θα ήθελα, λοιπόν, να φροντίσετε να γίνουν επιτόπιοι έλεγχοι στους οπωρώνες των εν λόγω καλλιεργειών και να δρομολογηθούν κατάλληλες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς για την αποζημίωση των παραγωγών.

Αναμένω, ότι θα λάβετε μέριμνα και θα ενισχύσετε με κάθε τρόπο και τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

 

Με τιμή

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

***

Ένωσης Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αγρινίου

 

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων όλων  των Δημοτικών Ενοτήτων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ για την ίδρυση της Ένωσης ενός Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Αγρινίου.

Από την πρόεδρο του ΔΣ κ. Βίκυ Αγγέλη ορίστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες  της  Ένωσης: «Οφείλουμε σε πρώτη φάση να θέσουμε τα γερά θεμέλια μιας δυνατής αλλά και πολύ δυναμικής ομάδας, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη του τόπου μας. Οι δυνατότητeς μας είναι τεράστιες αφού έχουμε ως ανιδιοτελή κίνητρα την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την αγάπη για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον σύγχρονο, κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις μας και τα πολιτιστικά στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά, ώστε να προσελκύσουμε το τουριστικό ενδιαφέρον. Η ψηφιοποίηση, σε όλα τα επίπεδα, των περιοχών μας, η δημιουργία ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής μορφής και η βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη είναι οι βάσεις για βαδίσουμε σε μια τροχιά ανόδου προς την κατεύθυνση μιας σύγχρονης βιώσιμης και κυρίως δίκαιης ανάπτυξης για το σύνολο των συμπολιτών των περιοχών μας. Ξεκίνησα με έναν άνθρωπο που πίστεψε σε μένα και στις ιδέες μου, με τη στήριξη του οποίου φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου».

Παρόντες στην εκδήλωση ο κ. Π. Καρκατσούλης, εμπειρογνώμονας Δημόσιας Διοίκησης και η κ. ΑνταΓαρουφαλιά σύμβουλος επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για ανάδειξη  της πολιτιστικής ταυτότητας του Τόπου :« Το Αγρίνιο του πολιτισμού, με δυναμισμό και δημιουργικότητα, δημιουργεί μια ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα. Όπως έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, η σύνθεση δυνάμεων είναι η βάση της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Πιστεύω στη συνεργασία. Είναι για εμένα, προϋπόθεση και επιτυχία. Έτσι, χαίρομαι ειλικρινά για τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ. Αγγέλη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας».

 

Το προσωρινό  Διοικητικό  Συμβούλιο  Πολιτιστικών  Συλλόγων  του  Δήμου  Αγρινίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος :  Αγγέλη   Βίκυ

Αντιπρόεδρος :  Τασούλης  Νίκος                                (Δ.Ε  Παναιτωλικού)

Γενικός Γραμματέας :  Κοντονάσιου  Λίτσα                 (Δ.Ε  Στράτου)

Ταμίας :  Μαμασούλα  Αρετή                                         (Δ.Ε  Αγρινίου)

Έφορος :  Σιαδήμα  Ρούλα                                             (Δ.Ε Θεστιέων)

Αν. Γεν. Γραμματέας :Τασόπουλος  Σωτήρης(Δ.Ε.Αρακύνθου)

Γραμματέας  Οργανωτικού :  Γούλας  Ανδρέας          (Δ.Ε  Μακρυνείας)

Υπ. Τύπου και Δημ.Σχέσεων :Νικολοπούλου  Ιωάννα(Αγγελοκάτρου)

Μέλος :  Παπαγεωργίου  Καλλιρρόη                        (Δ.Ε  Παρακαμπυλίων)                                              

Μέλος :  Κωστούλας  Νίκος                                        (Δ.Ε  Παραβόλας)

Μέλος :  Τσιρώνη  Στέλλα                                          (Δ.Ε   Νεάπολης)

Αναπλ. μέλος:  Βαγενά   Αντωνία                             (Δ.Ε Μακρυνείας)

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ασφαλτόστρωση οδού Σιαδήμα

 Συνεχίζεται  το πρόγραμμα αναβάθμισης  του οδικού δικτύου του Δήμου Αγρινίου με  εργασίες ασφαλτόστρωσης  στην οδό Σιαδήμα.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο :"Διαμορφώσεις Ασφαλτοστρώσεις οδών Σχ. Πόλης Αγρινίου", προϋπολογισμού  400.000 ευρώ και προβλέπουν εργασίες σε δρόμους που παρουσιάζουνεκτεταμένες φθορές λόγω παλαιότητας, με συντήρηση και ανακατασκευή της ασφαλτικής στρώσης του οδοστρώματος. Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα αποκατασταθούν  τα σημεία που έχουν καταστεί μη λειτουργικά για τη διέλευση των πεζών και των οχημάτων.
«Παρεμβαίνουμε τόσο στις γειτονιές όσο και στις Δημοτικές Ενότητες με ένα σημαντικό πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στους δρόμους. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη μια σειρά εργασιών βελτίωσης των υποδομών. Η προσπάθεια, να γίνει η πόλη μας μια βιώσιμη πόλη με  επαρκείς  υποδομές και υπηρεσίες,  είναι διαρκής. Συνεχίζουμε με  αφοσίωση και εργατικότητα το έργο μας», ανέφερε σχετικά ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου .

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Έργα οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες

προϋπολογισμού 500.000,00€

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε  σύμβαση για «Κατασκευή  Τεχνικών Έργων Οδοποιίας Δήμου Αγρινίου»προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.Πρόκειται για παρεμβάσεις βελτιώσεων και ανακατασκευές τεχνικών έργων οδοποιίας στις  Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου.  Οι εργασίες αφορούν κυρίως  αποκατάσταση στις  καθιζήσεις του οδοστρώματος  και της  τσιμεντόστρωσης, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πρανών, τσιμεντοστρώσεις με ελαφρό οπλισμό, κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια, σωληνωτά διαφόρων διατομών κλπ

Οι παρεμβάσεις αφορούν το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων σε σημεία κατόπιν αιτημάτων των πολιτών.

«Πρόκειται για ένα έργο  που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές των δημοτικών οδών καλύπτοντας παράλληλα αιτήματα δημοτών για ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση δρόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Είμαστε σταθερά στοχευμένοι στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ