«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Εκδηλώσεις στα Καλύβια 

 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια, από τον Δήμο Αγρινίου και Αντιστασιακές  Οργανώσεις, το  Επίσημο Μνημόσυνο  στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών  στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου.

O πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων :

«Η κληρονομιά δημιουργεί ευθύνη, γιατί είναι χρέος μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την πατρίδα που παραλάβαμε ακόμα πιο ασφαλή, πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα.Επομένως η αναδρομή στους αγώνες των Ελλήνων δεν αποτελεί απλώς μια προσέγγιση μια μνήμη. Ούτε απλώς μια τιμή σε εκείνους που την οφείλουμε. Αποτελεί οδηγό για το αύριο. Μια πυξίδα που μας δείχνει δρόμους. Τους δρόμους που πορεύτηκαν οι πρόγονοί μας, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας».

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των εκτελεσθέντων, τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,τον Βουλευτή Γιώργο Βαρεμένο, τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομάτη, τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κολοβό, τον πρόεδρο της Κ. Καλυβίων Δ. Αναστασίου, τον επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»Γιώργο  Καραμητσόπουλο, τονΔημοτικό Σύμβουλο Γεράσιμο Μπελεβώνη, τον Δ/τη Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτοκαι φορείς της περιοχής.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου ενώ η  χορωδία   της Κ. Καλυβίων απέδωσε  μελοποιημένο  ποίημα του χοράρχη, Νικολάου Στρατόπουλου.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας                          ¨Μνήμες Κατοχής – Αγρίνιο – Καλύβια –Αιτωλοακαρνανία¨που φιλοξενείται στο Τοπικό Κατάστημα Καλυβίων.  Η επιμέλεια και ο συντονισμός της έκθεσης ανήκει στον κ. Γεώργιο  Αν. Πανταζόπουλο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι

 

Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στο Αγρίνιο:

 

«Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για το μοναδικό θέαμα και τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Κυρίως όμως γιατί επιστρέφουν στη χώρα τους έχοντας μια όμορφη ανάμνηση από την πόλη μας. Το Αγρίνιο έγινε η πανευρωπαϊκή πρωτεύουσα  του Θαλάσσιου Σκι και  ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη μέσω του livestreaming.

Η υλοποίηση της διοργάνωσης αυτής αποτέλεσε τιμή και πρόκληση για το Αγρίνιο.

Η επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  μας δίνει την ευκαιρία να οραματιστούμε  και να προγραμματίσουμε ανάλογες διοργανώσεις  στον τόπο μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας  Ν. Φαρμάκη, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και την πρόεδρο Χριστιάννα Μάμαλη καθώς επίσης και την  Οργανωτική Επιτροπή».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά ο Δήμαρχος Αγρινίου εγκαινίασε το νέο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1.

 

 Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου : “Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη περισσότερων υποδομών στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Με πολύ ευαισθησία και μεγάλη προσήλωση από τους εργαζόμενους προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας. Καταφέραμε να μεγαλώσουμε την υποστήριξη στους ευάλωτους συμπολίτες μας και να αυξήσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Σήμερα εγκαινιάζουμε έναν μεγαλύτερο χώρο, πιο λειτουργικό, ο οποίος  καλύπτει περισσότερες ανάγκες. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τη συνεργασία. Η συμβολή όλων των εργαζομένων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας υπό την καθοδήγηση του Κώστα Καλαντζή είναι καθοριστική και τους ευχαριστούμε».

Παρόντες στην εκδήλωση οι Αντιπεριφερειάρχες Μ. Σαλμά, Θ. Μαυρομμάτης, Λ. Δημητρογιάννης, ο πρ. του ΔΣ Γ. Φαρμάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Κ.Καλαντζής, Β. Φωτάκης, Θ.Γρίβας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων.
 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 17:00θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουγια τη λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:  

 

1.      Έκδοση ψηφίσματος για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας με τίτλο: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης εθνικής εμβέλειας».

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).

 

2.      Έγκριση υποβολής αιτήματος για δωρεάν παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Αγρινίου, του ακινήτου τωνεγκαταστάσεων του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου, που βρίσκεται εντός του  σχεδίου πόλης του Δήμου Αγρινίου στο Ο.Τ. 237 ιδιοκτησίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

3.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2021.

(Σχετ. Η υπ’ αριθμ. 283/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

4.      Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έκθεση εσόδων - εξόδων  Β΄ τριμήνου  2021  για  τον έλεγχο υλοποίησης  του  προϋπολογισμού  έτους  2021».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

5.      Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

(Σχετ. Η υπ’ αριθμ. 91/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η υπ’ αριθμ. 17/2021 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

·         Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

 

6.      Λύση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου  στο οποίο στεγάζεται το   Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

7.      Έγκριση καθορισμού τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων ιδιοκτησιών μεταξύ των Ο.Τ. 1230-1231-1236-1237-1238-1239-1240, Επέκτασης 1991, σχ. πόλης Αγρινίου.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

8.      Έγκριση καθορισμού μονάδος για αποζημίωση επικειμένων ιδιοκτησιών μεταξύ των Ο.Τ.1257-1258-1259-1260, Επέκτασης 1991, σχ. πόλης Αγρινίου.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

9.      Έγκριση καθορισμού τιμήματος απευθείας αγοράς ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας μεταξύ του ΟΤ87 και ΟΤ89 ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Αγρινίου (φερόμενης συνιδιοκτησίας Λουΐζας Υφαντή, Μαριάννας Τσιρώνη και Ροδαλίας Τσιρώνη).

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ