«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Στο δίχρονο της κυβέρνησης της ΝΔ πραγματική αντιπολίτευση αποτελεί το ΚΚΕ

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δύο χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ αναφέρει:  

«Από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και την επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μέχρι την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σταθερή πυξίδα, μόνο που αυτή δεν δείχνει τις ανάγκες του λαού, αλλά τα προτάγματα και τις ανάγκες του κεφαλαίου...

"Σύμμαχο" η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ειδικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε να "νομιμοποιήσει" στη συνείδηση του λαού τις πιο εμβληματικές στρατηγικές επιλογές του συστήματος και που σήμερα έρχεται η ίδια η ΝΔ να απογειώσει.

Στο δίχρονο της κυβέρνησης της ΝΔ αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά και άλλη μία αλήθεια, ότι πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και δύναμη διεξόδου από τη σημερινή ζοφερή κατάσταση αποτελεί η πρόταση αγώνα, συσπείρωσης και προοπτικής του ΚΚΕ».

 ***

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η στάση ευθύνης του ΚΚΕ συμβαδίζει με τον αγώνα για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. 

Αναφέρει:

«Πριν λίγες μέρες, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εμβολιασμού όσων συμμετείχαν στο 21ο Συνέδριό του. Η στάση αυτή ευθύνης του ΚΚΕ συμβαδίζει με τον αγώνα που συνεχίζεται για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και μέσα μεταφοράς, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Μόνο έτσι μπορεί να περιοριστεί η νέα εξάπλωση της πανδημίας, να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ενημέρωση για τα εμβόλια και να ορθωθεί τείχος στον ανορθολογισμό κι όχι με τα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων, με παλινωδίες και με διχαστικές λογικές από μια κυβέρνηση που διακηρύσσει ότι θα ενισχύσει την πολιτική εμπορευματοποίησης και θα κλείσει νοσοκομεία, για να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν τα κοράκια στην Υγεία».'

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr