«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στην Αμφιλοχία

Στην Αμφιλοχία βρέθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου κλιμάκιο της παράταξης ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ με επικεφαλής τον πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, και τα μέλη της παράταξης Γιάννη Λύτρα και Κατσαρή Ντίνα και πραγματοποίησε κρίσιμες συναντήσεις με τον Δήμαρχο, Γιώργο Κατσούλα, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μάρκο Βασίλα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς επίσης και τον πρόεδρο των επαγγελματιών, Βασίλη Παπαγεωργίου και τα μέλη του ΔΣ.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων στον Δήμο τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι μικροί δήμοι και ιδίως οι ελλείψεις σε προσωπικό, η οικονομική στενότητα, η γραφειοκρατία αλλά και οι μεγάλες διεκδικήσεις για την επόμενη περίοδο όπως οι αναπτυξιακές προκλήσεις της Αμφιλοχίας του Μενιδίου, του ορεινού όγκου του Βάλτου και η ολοκλήρωση της διώρυγας Δ1 μεταφοράς νερού από  τον Αχελώο στην Αμφιλοχία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο με τον δήμο να θέτει την διεκδίκηση ολοκληρωμένη χωρικής επένδυσης (ΟΧΕ) Αμβρακίας στα πρότυπα της ΟΧΕ Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Η παράταξή μας αισθάνεται δικαιωμένη από τις πρωτοποριακές και καινοτόμες στρατηγικές των ΟΧΕ που ξεκίνησαν οραματικά το 2015, χαιρετίζει την πρόταση για την Αμβρακία και θα είναι συμπαραστάτης στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας συζήτησε και για όλα τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή που είχαν μελετηθεί και χρηματοδοτηθεί με την ευθύνη της δικιά μας Περιφερειακής αρχής και εκτελούνται ή δημοπρατούνται ακόμη και σήμερα όπως οι εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο, τα μεγάλα έργα αποχέτευσης σε Μενίδι και Αμφιλοχία και η συμβολή τους στην ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της περιοχής , η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ίναχο ποταμό.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο της παράταξης επισκέφτηκε το προεδρείο των επαγγελματοβιοτεχνών στα γραφεία τους και συζητήθηκαν όλα τα πιεστικά προβλήματα της τοπικής αγοράς και οι διεκδικήσεις των επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και εμπόρων όπως:

-Η μειωμένη ρευστότητα στην αγορά που κυρίως οφείλεται στην περιορισμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.

-Η αστοχία του προγράμματος των 30 εκ ευρώ της περιφέρειας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω COVID – 19 που ωφελήθηκαν λίγοι, δηλαδή μόνο ένας στους οκτώ ( 1 – 8 ) από τους καταθέτοντάς φάκελο .

-Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του νέου προγράμματος των 20 εκ που ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο, μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση της παράταξής μας, με νέα κριτήρια και πλαφόν ώστε να στηριχθούν οι πολλοί και να πάρει ανάσα η αγορά.

-Τα αδιέξοδα που παρουσιάζονται στις επιχειρήσεις από την αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους και οι δυσκολίες από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού πλαισίου. Με πρόταση διαγραφής μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα και από την πανδημία.

-Το σχέδιο διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν έχει αποκεντρωτικό χαρακτήρα και θα ωφεληθούν οι λίγοι και εκλεκτοί, ενώ θα έπρεπε να μετατραπεί σε ευκαιρία για όλους.

-Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην υλοποίηση όλων των μεγάλων δημόσιων έργων.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στη αυτοδιοίκηση του Α' βαθμού και στον κόσμο του επιχειρείν θα κρίνει της αστοχίες και της λαθεμένες πολιτικές του περιφερειάρχη και θα διεκδικεί με συνέπεια περισσότερους πόρους και καλύτερη διαχείριση των αυτών, ολοκλήρωση των έργων και νέες θεσμικές αλλαγές για την οικονομική αναγέννηση της Αμφιλοχίας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο δρόμος της ευθύνης είναι μπροστά μας. 



ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ