«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Το ΕΚΑ καταγγέλλει στους εργαζόμενους  και το  λαό  της περιοχής τον νέο εργατικό ατύχημα που έρχεται να συμπληρωθεί  στα  πολλά ατυχήματα τόσο στη περιοχή μας  όσο και όλη τη χώρα  . Το σημερινό  ατύχημα έλαβε χώρα στη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία – Άκτιο με θύμα ένα 33χρονο  εργάτη .
Το ΕΚΑ αμέσως όταν  πληροφορήθηκε το συμβάν  κατήγγειλε το  συμβάν στην επιθεώρηση εργασίας που δεν είχε ενημερωθεί  , αξιοσημείωτο είναι ότι...

μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε  αναγγελθεί το γεγονός στην υπηρεσία  σύμφωνα με ενημέρωση μας  . Η παντελής απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας  σε συνδυασμό με τους ανύπαρκτους ελέγχους  ταυτόχρονα με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα εξοντωτικά ωράρια , μαζί με τις απειλές  της εργοδοσίας   μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα  .
Οι εργαζόμενοι  δεν ζουν για να δουλεύουν αλλά εργάζονται για να μπορέσουν να καλύψουν  τις σύγχρονες ανάγκες τους και για αυτό διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις , αυξήσεις των μισθών και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς  . Η κυβέρνηση με τον   πρόσφατο  αντεργατικό  νόμο που ψήφισε λύνει  τα χέρια της εργοδοσίας χωρίς κανένα εμπόδιο να ξεζουμίζει μέχρι θανάτου τους εργαζόμενους .  Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες  να διαλευκάνουν ο  γεγονός  , να ενταθούν οι έλεγχοι σε  όλους τους χώρους δουλειάς και να τιμωρηθούν παραδειγματικά  οι υπεύθυνοι .
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να μην νομιμοποιήσουν στην πράξη  αυτές τις άθλιες σ συνθήκες εργασίας που περιέχονται στον νέο νομοσχέδιο έκτρωμα  και συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία τους  να οργανώσουν την πάλης τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για την κατάργηση  όλων των αντεργατικών νόμων .
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και ευχόμαστε στο συνάδελφο  μας καλή ανάρρωση.