«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους  κόσμου  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσολογγίου με τίτλο «Η Δημοκρατία σε καραντίνα»,  την Τετάρτη 7/7/2021.  Η συζήτηση ήταν υψηλού επιπέδου και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που την παρακολούθησαν. 

 Ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Χρήστος  Σπίρτζης ανέδειξε...

το πλήθος  περιστατικών αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας  και αυταρχισμού τα δύο τελευταία χρόνια, απόρροια της λειτουργίας του  «επιτελικού παρακράτους» της ΝΔ. Ταυτόχρονα εστίασε στην αυξανόμενη εγκληματικότητα του τελευταίου διαστήματος, αποδεικνύοντας την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Με μια μεστή ομιλία ο Χρήστος Σπίρτζης ανέδειξε τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές αυτής της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη για συστράτευση όλων των αριστερών και προοδευτικών πολιτών της χώρας.

 Από την πλευρά του ο συμπολίτης μας και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης παρουσίασε αναλυτικά την «πανδημία» αναξιοκρατικών, αδιαφανών και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών εστιάζοντας ταυτόχρονα  στην πλήρη εγκατάλειψη της πόλης του Μεσολογγίου και συνολικά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σε σύντομες παρεμβάσεις τους οι Βουλευτές του Νομού Γιώργος Βαρεμένος  και Θάνος Μωραΐτης τόνισαν την ανάγκη ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και δημιουργίας μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας στη χώρα.

 Όταν οριστικοποιήθηκε η θεματολογία της συγκεκριμένης εκδήλωσης κανείς δεν περίμενε πόσο επίκαιρη και προφητική θα αποδεικνυόταν, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη σκιά των συγκλονιστικών  αποκαλύψεων  για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τους σοκαριστικούς  διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ υψηλόβαθμων κρατικών  αξιωματούχων. Αποδεικνύεται έτσι   ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε εστία  αντιδημοκρατικών και  παρακρατικών λειτουργιών και δράσεων  που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.  Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση των «αρίστων» αποδεικνύεται μια κυβέρνηση απολύτως αυταρχική, αντιδημοκρατική, αντιθεσμική  και κοινωνικά ανάλγητη.

Η ΟΜ  Μεσολογγίου θα πυκνώσει τις εκδηλώσεις και δράσεις της στο προσεχές διάστημα ώστε να αναδειχθεί σε όλες τις διαστάσεις του το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

 Η Δικαιοσύνη και η Ισότητα πρέπει να επιστρέψουν  στη χώρα.

Οι Θεσμοί και το Κράτος Δικαίου πρέπει να στηριχθούν.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα. Δεν θα επιτρέψουμε στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης να τη βάλει σε μόνιμη καραντίνα.






 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ