«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Συνάντηση Σπ. Φλώρου με το προεδρείο της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου

Συνάντηση εργασίας με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Αγρινίου είχε ο  Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος.
Στην συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, συμμετείχαν ο Κώστας Ναστούλης, Μιχάλης Ζήσης, Κώστας Σαράκης και Σπύρος Πλακιάς.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η εξέταση μιας σειράς θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως ο έλεγχος για τη σωστή τήρηση του κανονισμού χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (είσπραξη παλαιών οφειλών με διακανονισμό και ευνοϊκές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του νόμου καθώς και έκδοση αδειών).
Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σπ. Φλώρος εκτίμησε ότι...
η συνάντηση έθεσε  σε νέα πλαίσια τη σχέση του Δήμου Αγρινίου με τους επαγγελματίες της πόλης: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της Ένωσης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα  στην πρόσκληση. Είχαμε μια εποικοδομητική και σίγουρα χρήσιμη συζήτηση. Και από τις δύο πλευρές τέθηκαν οι στόχοι που ταυτόχρονα αποτελούν στοίχημα για εμάς. Κατ’ αρχάς, η χωροταξική βελτίωση και αισθητική αναβάθμιση των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται στους πεζόδρομους και τις πλατείες της πόλης. Και το δεύτερο στοίχημα αφορά στο σχεδιασμό κοινών δράσεων με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη ιδιαίτερα τις περιόδους των εορτών, σε επετείους ιστορικών γεγονότων και αναβίωσης εθίμων. Κάναμε μια καλή αρχή και θέλω να διαβεβαιώσω τους επαγγελματίες της εστίασης ότι παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η “προσφορά IV”

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η τέταρτη έκθεση με έργα-δωρεές που προσέφεραν κορυφαίοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί.
Η “προσφορά IV”, που θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, περιλαμβάνει περίπου 30 έργα ζωγραφικής που αποτελούν τμήμα της μόνιμης συλλογής της ΔΠΑ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουευχαρίστησε όλους τους δημιουργούς και τους κληρονόμους τους που, τόσο γενναιόδωρα,  προσέφεραν  στο Αγρίνιο: «Η σημερινή εκδήλωση μας υπενθυμίζει ότι η Πινακοθήκη έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας που έχει όραμα για το μέλλον της, άποψη για την πορεία της και ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα. Στο Αγρίνιο του πολιτισμού  αναδεικνύουμε τον πλούτο και την αξία του έργου που παράγεται.
Είμαστε υπερήφανοι για την καλλιτεχνική κληρονομιά και την ανεκτίμητη προίκα που κληροδοτούμε στην πόλη επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική επιδίωξή μας για  δημιουργία ζωντανών κυττάρων πολιτισμού».

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΠΑΧρήστος Γαρουφαλήςανέφερε ότι ηέκθεση «προσφορά IV» εγκαινιάζει την φετινή εικαστική σεζόν στη ΔΠΑ: «Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους δωρητές καλλιτέχνες: Μάρκο Βενιό, Τζούλια Δημακοπούλου, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Μιχάλη Κότσαρη, Μαρία Κτιστοπούλου, την οικογένεια του αείμνηστου Αιτωλικιώτη Γιάννη Λουκά, Αθανάσιο Μακρή, Γιάννη Μαστραντώνη, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Χρίστο Σιμάτο και Μπαρμπαρέλα Σφήκα.Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται οργανωμένες προβολές του έργου «εσύ, ο τελευταίος λεπρός, Spinallonga», προσφορά του Κ. Τσόκλη στη ΔΠΑ».


Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 20.30
Κυριακή 10.30 – 13.30, Δευτέρα κλειστά.
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο)
τηλ. 26413 060419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr

***

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Ακαρνανικών Ορέων, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 18:00μ.μ.  παιδικό εργαστήρι σχετικά με το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής των Πουλιών προσκαλεί τους μικρούς φίλους των μεταναστευτικών πουλιών στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη Αγρινίου για να πραγματοποιήσουν μαζί ένα ταξίδι στον κόσμο των πουλιών μέσω ενημερωτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών (η συμμετοχή είναι δωρεάν).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2632055094 (Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων) και 2641022393 (Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου).


                                                                             ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ