«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ “ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ"

Στην υπογραφή της σύμβασης  για την υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Πρόκειται για το έργο:«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ “ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ” (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΕΠΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού € 566.878,08.
Το έργο  περιλαμβάνει:
·        κατασκευή νέου οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα
·        κατασκευή των πτερυγότοιχωνκατάντι του οχετού για τη διευθέτηση της ροής
·        επένδυση της κοίτης στην έξοδο του οχετού
·        ανακατασκευή και προσαρμογή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ύδρευσης
·        διαμόρφωση της δημοτικής οδού με πεζοδρόμια, άσφαλτο, σήμανση κλπ

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου ο Δήμαρχος ΑγρινίουΓιώργος Παπαναστασίουτόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας  είναι σε απόλυτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. Με το συγκεκριμένο έργο διορθώνουμε  τις αστοχίες του παρελθόντος και ενισχύουμε το δίκτυο αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης. Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων στο βορειοανατολικό τμήμα του Αγρινίου οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα υπερχειλίσεωνπου προκαλούσαν  σοβαρές  ζημιές σε δημοτικές οδούς και παράπλευρες ιδιοκτησίες.Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και θα συνεχίσουμε με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας».

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’

Ο Δήμος Αγρινίου συνεχίζει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις ενημέρωσης ξεκίνησαν την Παρασκευή 4/10/2019 Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων,  στο 10ο  Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγρινίου.
Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος χαιρέτησε τις δράσεις τονίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του θέματος και τη σπουδαιότητα της σωστής διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
Το πρόγραμμα με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμόέχει βασικό άξονα την Εκπαίδευση-Επιμόρφωση-Προαγωγή ζωοφιλίας με δράσεις ενημέρωσης για να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στην κουλτούρα και στη συμπεριφορά όλων απέναντι σε αυτά.Ακόμη επικεντρώνει στους κανόνες υγιεινής που πρέπει  απαρέγκλιτα να τηρούνται.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με επιτυχία τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας σε περίπου 3000 μαθητές και μαθήτριες. 
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής ενημέρωσαν τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις του Δήμου. Οι ενημερώσεις περιλάμβαναν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα). Αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών καθώς και το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου για τις υποχρεώσεις των αρμόδιων φορέων και για τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής προστασίας που πρέπει να παίρνουν οι πολίτες.
Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποίησαν βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση. Με αναφορά σε μια προσωπική ιστορία υιοθεσίας ζώου συντροφιάς, της μικρής ‘Σπίθας’, επικεντρώθηκε η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα συναισθήματα των ζώων και την ευθύνη της υιοθεσίας ενός ζώου συντροφιάς.
Τις  εισηγήσεις πλαισίωσαν δυο ταινίες μικρού μήκους μια για την εγκατάλειψη τωνζώων χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες με τίτλο‘Ομπρέλα’ του κ. Γιάννη Μπλέτα και η ταινία Roxyτου σκηνοθέτη κ. Άρτεμη Σαμοθράκη που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των ζώων και τη  υιοθεσία.
Επίσης, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό i) του Δήμου σχετικό με τις υποχρεώσεις του Δήμου και των πολιτών για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ιι) του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων www.oie.int που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ,  http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia).


***

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου
σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:
στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου
( Πλατεία Δημάδη)
Ελευθερία Χ . Αλεξοπούλου , ΟγκολόγοςΑκτινοθεραπευτής , Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών Μετεκπαιδευθείς σε SBRT, IMRT, IGRTστο RadiationOncologyHospital, UniversityofBologna, ITALY
Πόπη Τσουφλίδου, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια