«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 12ΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ"
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες  για τη διοργάνωση του 12ουΗμιμαραθώνιου«ΜΙΧΑΛΗΣ   ΚΟΥΣΗΣ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή  13 Οκτωβρίου.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου υπό τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Αθλητισμού  Χρήστο Ζαρκαβέλη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες  της διοργάνωσης:
«Καλούμε όλους τους Αγρινιώτες να πάρουν μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης. Φέτος προσκαλέσαμε  τις παραλίμνιες κοινότητες να συμμετάσχουν με την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων. Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος οι συνδημότες μας θα αγκαλιάσουν την εκδήλωση».
Παρόντες στη σύσκεψη οι Αντιδήμαρχοι Κ.Καλαντζής και Μ.Σκορδόπουλος, εκπρόσωποι των συνδιοργανωτώνδηλ.  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και ΟρειβατικόΣύλλογο   Αγρινίου και της Τροχαίας Αγρινίου.
Εγγραφές για συμμετοχή στον αγώνα θα γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Αγρινίουhttp://www.cityofagrinio.gr,στο σύνδεσμο του Αγώνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών του τμήματος
ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
στην αίθουσα της 11ης ΙΟΥΝΙΟΥ
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, τη παντομίμα,  τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, τη δραματοποίηση, την εξάσκηση φωνής και λόγου, τα παιχνίδια ρόλων και τους αυτοσχεδιασμούς, το παιδί έρχεται σε επαφή με τον  εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του!
 Υπεύθυνη Κάτια Ζαρκάδα ( ηθοποιός – κοινωνιολόγος)
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 6932116865

***


***

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη

Μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας - συντονιστή στην Ελλάδα των εκδηλώσεων εορτασμού της  Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών EUROBIRDWATCH 2019, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 18:00μ.μ.  παιδικό εργαστήρι σχετικά με το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.
Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής των Πουλιών προσκαλεί τους μικρούς φίλους των μεταναστευτικών πουλιών στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη Αγρινίου για να πραγματοποιήσουν μαζί ένα ταξίδι στον κόσμο των πουλιών μέσω ενημερωτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών (Η συμμετοχή είναι δωρεάν).
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2632055094 (Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων) και 2641022393 (Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου).

                                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ