«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ. Αγρινίου 2 Οκτώβρη 2019


 Δυναμική παρουσία και σήμερα, στην απεργία, στο Αγρίνιο. Από νωρίς τα χαράματα δόθηκε η μάχη στον κλάδο των κατασκευών για την περιφρούρηση της απεργίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, δυναμική παρουσία με τα πανό τους έδωσαν οι εργαζόμενοι στα 8μηνα της κοινωφελούς εργασίας  του Δήμου Αγρινίου, το σωματείο των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., οι οικοδόμοι, και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη φύλαξη και την καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου...


Τη συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία και χαιρετισμό, η συναδέλφισσα Κατερίνα Λιόντου, μέλος της επιτροπής αγώνα των συμβασιούχων σε φύλαξη και καθαριότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου, η οποία αφού χαιρέτισε την απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ μεταξύ άλλων είπε …

«με την παρουσία μας σήμερα εδώ ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους διεκδικώντας μαζί, τα δικαιώματά μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα…»

«Δίνουμε και εμείς το παρών στον αγώνα για την υπεράσπιση των σωματείων μας, το δικαίωμα στο αγώνα και στην απεργία που χτυπιέται ευθέως…»


«…στο νοσοκομείο Αγρινίου αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε 47 εργαζόμενοι στη φύλαξη και στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα λήξουν τους επόμενους μήνες. Καθημερινά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες με λιγοστό προσωπικό και μεγάλη εντατικοποίηση ώστε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντά μας. Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις ειδικότητές μας (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη), όπως συμβαίνει και στο ιατρικό  νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στο Γ.Ν. Αγρινίου. Τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης είναι π.χ. Μία (1) καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια, για όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου και 2 ή 3 στην απογευματινή βάρδια. Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα στη φύλαξη.»


«…Τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι στην φύλαξη και καθαριότητα, αλλά και άλλους τομείς όπως της εστίασης και του  ιματισμού, ήμασταν θύματα της άγριας εκμετάλλευσης των εργολάβων, απλήρωτοι με μισθούς πείνας, απάνθρωπα ωράρια και καθεστώς τρομοκρατίας..»    

« Σήμερα οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου  εργασίας δε λύνουν το πρόβλημα ΑΝΤΙΘΕΤΑ διαιωνίζουν το καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων και την ανακύκλωση της ανεργίας, τη στιγμή που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων…»

«..ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να μην απολυθεί κανείς έως ότου δοθεί οριστική λύση στην ομηρία των συναδέλφων συμβασιούχων, την αποκλειστική ευθύνη έχει το υπουργείο υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ: Tον αγώνα μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τα εργατικά συνδικάτα, τα σωματεία της υγείας που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά μας.»




Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο Γιώργος Δημητρουλής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.


Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Κατσακιώρης Σπύρος μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.


Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

*** 

Το Ε. Κ. Αγρινίου για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις απεργίες


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Αγρίνιο  3  – 10  - 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τους ανησύχησε  η ενωτική μαζική ταξική απάντηση των εργατών ενάντια στα αντεργατικά σχέδιά τους  με τις  απεργιακές  κινητοποιήσεις  στις 24 Σεπτέμβρη  και 2 Οκτώβρη  και τις δυναμικές  απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα.
Ο επικεφαλής  του μαύρου μετώπου ( κυβέρνησης, κομμάτων του ευρωμονόδρομου , επιχειρηματικών ομίλων, συνδικαλιστικής μαφίας της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ) , πρωθυπουργός  της χώρας,  « κύριος Μητσοτάκης», πήρε  την υπόθεση στα χέρια του. Χαρακτήρισε τις απεργίες  πρόκληση  απέναντι  στους πολλούς γιατί αποφασίζονται  από λίγους .
Θεωρεί  μειοψηφίες  τις αποφάσεις  δεκάδων  εργατικών κέντρων , ομοσπονδιών, συνδικάτων που αγωνίζονται για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή,  ενάντια στο τελειωτικό χτύπημα σε εργασιακά – συνδικαλιστικά  δικαιώματα, που φέρνει  για ψήφιση η κυβέρνηση  της Ν.Δ.  με το πολυνομοσχέδιο.
Μιλάνε ποιοι;
Αυτοί που κυβερνάνε  και παίρνουν αποφάσεις  για τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού με  εντολή του 40%    από το 58% του ελληνικού λαού  που συμμετείχε στις πρόσφατες  εκλογές.
Έχουν περισσό θράσος   οι εντολοδόχοι του κεφαλαίου  να κάνουν κριτική στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα . Δε θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δε θα πέσουν στην παγίδα τους.
Θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, συσπειρωμένοι στα ταξικά  συνδικάτα,   ενάντια συνολικά  στην αντεργατική  αντιλαϊκή  πολιτική τους .
Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα.
ΤΟ Δ.Σ.