«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Η "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

Η 1 Μάη είναι ημέρα απεργίας σύμβολο του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, εμπνέει τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα λαϊκά στρώματα για συνέχιση των αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Στην επέτειο της Πρωτομαγιάς η απεργία συσπειρώνει στις συγκεντρώσεις ευρύτερα λαϊκά αλλά και μικρομεσαία στρώματα εκφράζοντας πάντα μια δυναμική του κινήματος, αυτός είναι και ο λόγος που οι αστοί την μισούν και επιχείρησαν πολλές φορές να αλλάξουν τον χαρακτήρα της  είτε με απαγορεύσεις και άγρια καταστολή στις απεργιακές συγκεντρώσεις,  είτε...
με την καθιέρωση αργίας και ημέρας λουλουδιών. Αλλά δεν τα κατάφεραν.
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό εξασθενισμένο οικονομικά από τα συνεχόμενα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά και απογοητευμένο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί και ένας νέος αγωνιστικός άνεμος να μας σπρώξει προς τα μπρος. Η εργατικήτάξη, με τους συμμάχουςτης,μπορεί να βάλει τη δική της σφραγίδα στα γεγονότα και τις εξελίξεις, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση την οποία μας έχουνεπιβάλει.
Τα περίτέλος των μνημονίων είναι ψεύτικαπροεκλογικάτεχνάσματα για την αρπαγή των ψήφων. Οι καλύτερεςμέρες που τάζουνπροεκλογικά θα είναι χειρότερες από αυτές που έχουμεζήσει. Μας περιμένουν πλειστηριασμοί  της λαϊκήςπεριουσίας, ξεπούλημα της ΔΕΗ, των λιμανιών και των αεροδρομίων, του νερού, των δημόσιωνχώρων και των ακίνητωνμέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Η αύξηση του κατώτατουμισθού που πανηγύριζε η κυβέρνησηέγινε με υπουργικήαπόφαση και όχι με υπογραφήσυλλογικήςσύμβασης, ώστε ανάπάσαστιγμή αν χρειαστεί να καταργηθεί με ευκολία, παραμένοντας μακριά από τα 751 ευρώ που ήταν πριν την αρχή της κρίσης το 2010
Για την περίφημηανάπτυξη του πρωτογενούςτομέα μιλάμόνη της η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, με αύξηση της φορολογίας, με μείωση των επιδοτήσεων, εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα με σοβαρές επιπτώσεις για το νομό μας.
Ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο από όλους είναι αυτός των οικοδόμων, με τα ποσοστά της ανεργίας να είναι τεράστια. Το αίτημα για την διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων αποτελεί μια από της πολλές υποσχέσεις των τελευταίων χρόνων και παραμένει υπόσχεση από τα υπουργικά στόματα μιας και γι αυτούς δεν είναι ακόμη η κατάλληληστιγμή και είναι κάτι που θα το κοιτάξουν στο μέλλον . Λόγω ανεργίαςπολλοίοικοδόμοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα  και αυτά που απαιτούνται την τελευταίαπενταετία για συνταξιοδοτηθούν στα 60 και οδεύουν στα 67.
Αυτό το καιρόέχουμε τα γεγονότα με το συνέδριο της ΓΣΕΕ που αναβλήθηκε 2 φορές από την παρέμβασηεργαζόμενων και συνδικαλιστών για νοθείαεκλογής αντιπροσώπων, με πρωταγωνιστές τους Καραγεωργόπουλο,Βασιλόπουλο. Καταγγέλλουμε την νοθεία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, την είσοδο του εργοδοτικούσυνδικαλισμού που είναι ένα βήμα πιο πέρα από τον κυβερνητικόσυνδικαλισμό, τους καλοπληρωμένουςσυνδικαλιστές και πρόεδρους,τύπουΠαναγόπουλου, που σε καμιάπερίπτωση δεν έχουνσχέση με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το μεροκάματο.
Βρισκόμαστεμπροστά στη πάλη των συνδικάτων για υπογραφήσυλλογικώνσυμβάσεων και επαναφορά του κατώτατουμισθού στα 751 ευρώ, για αύξηση των μεροκάματων και των μισθών, για αυξήσεις στις συντάξεις. Παλεύουμεενάντια στην φορολογία που θα πλήξει τους φτωχούς.Αγωνιζόμαστε για σταθερήδουλειά. Δεν μπορούμε να ζούμε με τα ψίχουλα των επιδομάτων και των 8μηνων προγραμμάτων.
Παλεύουμεγια ανάπτυξη προς όφελος των εργαζόμενων, κατασκευήδημόσιωνσχολείων, νοσοκομείων, εργατικώνκατοικιών. Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό με κατασκευήνέου αυτοκινητοδρόμου, επισκευή του οδικούδικτύου που έχεικαταστραφεί, αντιπλημμυρικά έργα.Διεκδικούμετα υπέραγνώστωνένσημα για τους οικοδόμους, επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όσο είμαστεάνεργοι. Ρύθμιση ώστε να βγούνε στη σύνταξη στα 60 οι οικοδόμοι που στα χρόνια της κρίσης δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα απαραίτητα ένσημα και δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις της πενταετίας. Προσλήψειςεργαζόμενων στη ΔΕΗ, για ασφάλεια στους χώρους εργασίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όχι ανάθεση σε εργολάβους που πληρώνουν με μισθούς πείνας. Όχι παραχώρηση δώρο τμημάτων της ΔΕΗ σε αεριτζήδες επιχειρηματίες.Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για το Λαό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 πμ Κεντρική Πλατεία
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ