«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Εμπόριο Ελπίδας από τους υποψηφίους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμο και Περιφέρεια

Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η δουλειά με το κομμάτι, τα 5μηνα και τα 8μηνα της «κοινωφελούς εργασίας», η υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων, είναι η προίκα της μνημονιακής περιόδου.

Σε ένα εμπόριο ελπίδας και σε άγρα ψήφων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την Παρασκευή 17/05/2019 με περηφάνεια τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο νέο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας»-ανακύκλωσης της ανεργίας με 343 θέσεις 8-μηνης διάρκειας. Μισή δουλειά, μισή ζωή, τάζει η περιφέρεια 10 ημέρες πριν τις εκλογές. Το ίδιο έκανε πριν λίγο καιρό και...
ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κος Ρώρος, υποσχόμενος τη νέα ομηρία των καθαριστριών του Πανεπιστημίου με ανανέωση μιας ακόμα σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Είναι καθαρό στους εργαζόμενους και στη νεολαία της Πάτρας, πως (ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) μνημονιακός υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο μνημονιακός υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πατρέων, είναι οι πιο πιστοί υποστηρικτές της προίκας της μνημονιακής περιόδου και των σχέσεων εργασίας λάστιχο. Η προσήλωση στα ΕΣΠΑ, στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αποτελεί την καλύτερη απόδειξη υποταγής στο ευρωμνημονιακό πλαίσιο.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίες πρέπει να καταργηθούν. Να σταματήσει ο αντικοινωνικός θεσμός της ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω της «κοινωφελούς εργασίας», τα 5μηνα και τα 8μηνα. Να προσληφθούν με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.