«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΚΚΕ στο ΘΕΡΜΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Θέρμου του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, το Σάββατο 11 Μάη, στην κεντρική πλατεία του Θέρμου. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Χαιρέτησαν, ο Σπύρος Κοτοπούλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Χαρίλαος Μπουγάς, υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»...

Η Φωτεινή Τσώλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να βγει το ΚΚΕ ισχυρό από τις επερχόμενες εκλογές τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των περιφερειακών και τοπικών εκλογών. «Ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», και «το ΚΚΕ παλεύει για την αποδέσμευση από την ΕΕ, µε τον ίδιο το λαό στην εξουσία και όχι για να ενταχθεί η Ελλάδα σε μια άλλη -εξίσου εχθρική για το λαό- συμμαχία ή για να αλλάξει απλά το νόμισμα µε το οποίο θα μετράμε τη φτώχεια µας. Δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ για να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. 

Να αφήσουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, το “μικρότερο κακό”, που κάθε φορά οδηγεί στο “μεγαλύτερο κακό”». Κάλεσε τον κόσμο και ειδικά τους νέους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, και: «να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία µε την ψήφο τους να καταδικάσουν την ΕΕ, το σύστημα και τα κόμματά τους. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, τη δική τους φωνή και δύναμη. Γιατί πραγματικά σύγχρονο στην εποχή µας, της μεγάλης ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι ο λαός και η νεολαία να απολαμβάνει µία καλύτερη ζωή, µε σύγχρονα δικαιώματα και όχι οι νέοι να ζουν χειρότερα από ό,τι ζούσαν οι γονείς τους. Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας». 
Ο Σπύρος Κοτοπούλης, αναφέρθηκε στο ρόλο της περιφέρειας, ως κρίκος στην αλυσίδα του κρατικού μηχανισμού, που με τον «Κλεισθένη» δέθηκε ακόμη περισσότερο με αυτό. Στη στάση της περιφερειακής αρχής Κατσιφάρα, αλλά και στις υπόλοιπες παρατάξεις που οι υποψήφιοι περιφερειάρχες τους, έπαιξαν ρόλο από διάφορα πόστα, στον να διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση στην καθημερινότητα μας, τόσο των εργαζομένων, όσο και των φτωχών και μεσαίων αγροτών του νομού μας. Η στάση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «ήταν και θα είναι, γι’ αυτό πρέπει να γίνουν πιο πολλοί, να βάλουμε περισσότερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση. Σε νόμους που προβλέπουν εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, περικοπές δαπανών για βασικά έργα, υποδομές και παρεμβάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων (π.χ. αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία)». 
Ο Χαρίλαος Μπουγάς, τόνισε ότι: «Υπάρχει ένα κοινό νήμα που δένει την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Γι’ αυτό και οι τοπικές εκλογές δεν είναι “κάτι άλλο”, “κάτι έξω” από όσα εφαρμόζονται, από εδώ οι δήμοι και οι περιφέρειες, από την άλλη οι κυβερνήσεις και το κράτος. Άρα ανεξάρτητοι δεν υπάρχουν, όλοι είναι εξαρτημένοι από μια πολιτική, το θέμα είναι ποιον εξυπηρετούν, τους πολλούς ή τους λίγους». Ξεκαθάρισε ότι: «δεν θα πούμε ποτέ ότι τα λαϊκά προβλήματα δεν είναι στην “αρμοδιότητά” μας, θα μπούμε μπροστά, μαζί με τους δημότες, θα συγκρουστούμε ακόμα και με νόμους για να λυθούν προβλήματα». Έκλεισε το χαιρετισμό του με τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Θέρμου.

ΚΚΕ Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας