«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Πρόκληση δίχως τέλος

Ένα προκλητικό προεκλογικό βίντεο με τίτλο «η δύναμη των Ελλήνων» κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα ενημέρωσης, για να το αποσύρει σύντομα ύστερα από την κατακραυγή.

Η νούμερο ένα πρόκληση είναι ότι προσπαθεί (για ακόμα μια φορά) να καπηλευτεί πρόσωπα και καταστάσεις, πετώντας ανάμεσα στα εναλλασσόμενα πλάνα φωτογραφίες του Βάρναλη, του Ρίτσου, του Βελουχιώτη, του Ζαχαριάδη, του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, της Μάχης της Αθήνας, του ΔΣΕ, του Γρηγόρη Λαμπράκη, της αντιδικτατορικής πάλης και άλλων που θα τρίζουν τα κόκαλά τους, όπως λέει κι ο λαός μας, καθώς αξιοποιούνται για να ξεπλύνουν μια κυβέρνηση που έχει δέσει το λαό χειροπόδαρα κάτω από ένα μνημόνιο διαρκείας και...
πλήθος παλιών και νέων αντιλαϊκών νόμων και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφονικών σχεδιασμών. Θα μπορούσε να πει κανείς όμως ότι αυτή την προκλητική τακτική τους να καπηλεύονται κομμάτια της ιστορίας του ΚΚΕ την έχουμε ξαναδεί κι ο κόσμος δεν τσιμπάει πια, αλλά περισσότερο αηδιάζει.

Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ανάμεσα στις προσωπικότητες που εμφανίζει - κάτω από τον τίτλο «η δύναμη των Ελλήνων»... - είναι και αυτή του δικτάτορα Μεταξά! Ένα συνονθύλευμα εικόνων για να ψαρέψει σε θολά νερά, καθώς πέρα από την κραυγαλέα πρόκληση του να φιγουράρει ο φασίστας Μεταξάς στο ίδιο βίντεο με τον Βελουχιώτη (τον οποίο είχε εξορίσει στη Γαύδο), μαζί με τους αγωνιστές φιγουράρουν και όλοι οι αστοί πολιτικοί που ήταν απέναντί τους, ο Βενιζέλος του Ιδιώνυμου, ο Πλαστήρας της εκτέλεσης Μπελογιάννη, ο Γεώργιος Παπανδρέου του Δεκέμβρη του '44...

Θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ αν επέλεγαν πλάνα του Α. Τσίπρα με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την οικογενειακή φωτογραφία από την τελευταία σύνοδο στο Σιμπίου μαζί με τη Μέρκελ, τον Κουρτς, τον Όρμπαν και το Σαλβίνι και άλλα πραγματικά «επιτεύγματα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Τι κι αν μετά το κράξιμο που έφαγαν στο διαδίκτυο, αφαίρεσαν τη φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά, όλα τα άλλα μαζί με την ουσία παραμένουν.