«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τον Γιάννη Παπαγεωργίου στην "Ανδρομέδα" στο Αγρίνιο

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με ένα δροσερό και δυνατό live
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στη Μουσική Σκηνή ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Γιάννης Παπαγεωργίου - Σε Μια Βαλίτσα (Official Music Video)


Η Ανδρομέδα επιλέγει στο τελευταίο live να παρουσιάσει με χαρά και ενθουσιασμό ένα από τους καλύτερους εκφραστές της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι ένας  ταλαντούχος τραγουδοποιός, που...
κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή» στις αρχές του 2018 από τη Minos Emi, όπου γράφει τη μουσική και τους στίχους και ερμηνεύει τα τραγούδια.
Έχοντας την κοινή συνισταμένη της ενορχήστρωσης, με βιολοντσέλο, βιολί, κανονάκι και κιθάρα, παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, τη δύση με την ανατολή, και μας παραδίδει έναν δίσκο, με σφριγηλές ερμηνείες, παραδοσιακά στοιχεία, ήχο νοσταλγικό και στίχο που μας κάνει να στοχαστούμε.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του δίσκου, ενώ, από το πρόγραμμα και το ρεπερτόριο του, δε λείπουν αγαπημένα τραγούδια ή όπως ο ίδιος λέει «τραγούδια δικής του σοδειάς ή νοικιασμένα απ' αλλού, στιχάκια βιωμένα ή αβίωτα, ιστορίες ειπωμένες ή ανείπωτες, μελωδίες μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, μουσικές της ησυχίας ή της ανησυχίας...»
Στον δίσκο «Από τη σιωπή στη σιωπή», ο Ορφέας Περίδης ερμηνεύει ένα τραγούδι του Γιάννη Παπαγεωργίου. Ενώ συμμετέχει και η Ναταλία Λαμπαδάκη.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:
Γιάννης Κονταράτος- βιολί, lap steel guitar
Λάμπρος Παπανικολάου- κοντραμπάσο

Είσοδος: 10 ευρώ
Οι πρώτες 50 κρατήσεις 7 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 22:30
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2641058830

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 1989. Μεγάλωσε στην Κατερίνη μέχρι τα 18, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε το αντικείμενο της Παιδαγωγικής της μουσικής στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ενώ στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, και αυτή τη φορά σε σχέση με τον αστικό λαϊκό πολιτισμό και συγκεκριμένα με το όργανο της λαϊκής κιθάρας. Ο κύριος τομέας ενασχόλησης του με τη μουσική έχει να κάνει με την κιθάρα αλλά και με τη σύνθεση δικών του τραγουδιών σε επίπεδο μουσικής και στίχου.
Το 2015 κυκλοφόρησε το δίσκο «Τα ρεφρέν κάποιου χρησμού» με το συγκρότημα «Ούτε Σπόντα».
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα (Ορφέας Περίδης, Φοίβος Δεληβορίας, Δημήτρης Μυστακίδης, κ.ά).
Είναι μέλος της ρεμπέτικης κομπανίας «ΤέΤΡΙΣ», ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με τον παραμυθογράφο και μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ.