«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Θεια Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου   Όρθρος και  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ΣεβασμιότατουΜητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Λαρίσης   και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου,Κανάγκας κ.  Θεοδοσίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας...


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή τον εορτασμό, ευχήθηκε για τον Πολιούχο : “Η πόλη μας γιορτάζει τον προστάτη της  Άγιο Χριστόφορο  με ιερή κατάνυξη. Αποδίδουμε τιμές σε μια  σημαντική μορφή της Χριστιανοσύνηςπου μαρτύρησε για την πίστη του. Η μετάνοια, η εγκαρτέρηση και η προσευχή του γίνονται δίδαγμα για όλους εμάς. Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής, αλλά και μια ημέρα ελπίδας και προσδοκίας. Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας".


Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η  λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου. Το πρόγραμμα  έχει ως εξής :

6:30 μ.μ.:ΜεθεόρτιοςΠολυαρχιερατικός Εσπερινός στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου
                 Χριστοφόρου, χοροστατούντος του ΣεβασμιότατουΜητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και συγχοροστατούντων   των  Σεβασμιότατων  Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου,  Λαρίσης   και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου,Κανάγκας κ.  Θεοδοσίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά


 7:15 μ.μ.: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου.
                    Στη Λιτανεία θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΗ


Την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 11.00 π.μ. ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα συναντηθεί με τους πρωταθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης Αθανασία Σιδέρη και Παναγιώτη Αγγελούδη.


                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***