«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για την απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Κατσιδήμα

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για την απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Κατσιδήμα

Θρηνούμε την απώλεια του συντρόφου Δημήτρη Κατσιδήμα, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 6/05.
Χάσαμε έναν σύντροφο, που με μαχητικότητα και ζωντάνια ήταν παρών σε κάθε μάχη που δώσαμε, στον αγώνα για να κερδίσουμε μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της  φτώχειας και...
της εκμετάλλευσης. Ο Δημήτρης ήταν στη πρώτη γραμμή μέχρι τέλους, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στις επερχόμενες εκλογές του Μαίου.
Γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1958 στη Κουνινά Αιγιάλειας από αγροτική οικογένεια. Από τα νεάνικά του χρόνια στρατεύτηκε στη ΚΝΕ και το ΚΚΕ, και στη συνέχεια συνέχισε τη δράση του μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος , συμβάλοντας στην ανάπτυξη της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς. Ως αγρότης δραστηριοποιήθηκε έντονα στους κόλπους του αγροτικού κινήματος και υπήρξε δραστήριο μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας. Η δράση του ήταν καθοριστική στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος στη περιοχή της Αιγιάλειας και αφήνει πίσω της σημαντικές παρακαταθήκες.
Ο Δημήτρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ήδη από το 2010 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαίας.
Εκφράζουμε  τα βαθιά μας συλληπητήρια στους οικείους και τους συγγενείς του.
Η κηδεία του Δημήτρη θα γίνει στη Κουνινά στις 8/05 στις 17:00.