«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 22χρονος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 26χρονο αδελφό του

Ο δράστης, μετά από έντονο διαπληκτισμό, πυροβολώντας δυο φορές τραυμάτισε τον αδελφό του στο πόδι

Συνελήφθη, χθες (15-6-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 22χρονος, ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα... 

 κατά τη διάρκεια έντονου διαπληκτισμού, μεταξύ των δυο αδερφών, στην αυλή του σπιτιού τους, ο 22χρονος πυροβόλησε με περίστροφο δυο φορές, από απόσταση τεσσάρων μέτρων περίπου, τον αδελφό του τραυματίζοντάς τον στο πίσω μέρος του αριστερού του ποδιού.

Μετά το περιστατικό, ο δράστης μετέφερε τον τραυματισμένο αδελφό του στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο σημείο του διαπληκτισμού βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κάλυκα. 

Ο 22χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου λίγη ώρα αργότερα  και συνελήφθη, ενώ παρέδωσε και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.


***
Συνελήφθη 22χρονος για καλλιέργεια ναρκωτικών στη Γαστούνη 

Κατασχεθήκαν δυο δενδρύλλια κάνναβης και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα

Συνελήφθη, χθες (15-6-2016) αργά το απόγευμα, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου περί όπλων .

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 22χρονου στη Γαστούνη όπου βρήκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και μικροποσότητα κάνναβης.

Στη συνέχεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν στην αυλή του σπιτιού, δυο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους ενός μέτρου περίπου, από τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε το ένα σε αυτοσχέδια γλάστρα και το άλλο στο έδαφος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθη 15χρονη στο Μεσολόγγι για κλοπές

Αναζητούνται οι δυο συνεργοί της τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί 

Συνελήφθη, χθες (15-6-2016) αργά το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μια 15χρονη, ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και δυο συνεργούς της ανήλικης των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας έχουν εξακριβωθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το απόγευμα, στην Φιλοθέη και τον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν ένα σταθμευμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, 82χρονου ημεδαπού και επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 41χρονο ημεδαπό, ενώ η 15χρονη αποπειράθηκε να εισέλθει και σε οικία ημεδαπού, με σκοπό την κλοπή.

Στα πλαίσια των ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου για την εξιχνίαση των κλοπών εντοπίστηκε η 15χρονη και συνελήφθη, ενώ ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο και το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οι δράστες είχαν αφαιρέσει το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών της συνεχίζονται.


***
Συνελήφθη 62χρονος διακινητής ναρκωτικών στην Ηλεία 

Κατασχεθήκαν τρεις συσκευασίες με ενενήντα δύο γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (16-6-2016) το βράδυ, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 62 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, ενήργησαν έρευνα στο αυτοκίνητο του 62χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά και μια συσκευασία κάνναβης συνολικού βάρους 84 γραμμαρίων την οποία είχε κρυμμένη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Επίσης σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον δράστη, βρέθηκαν στις τσέπες του παντελονιού του, δυο ακόμα συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων περίπου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας ενώ το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

***
Συνελήφθη 17χρονος για παράσυρση και εγκατάλειψη ανηλίκου μετά από τροχαίο ατύχημα

Ο δράστης οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα μέσα σε προαύλιο δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής

Συνελήφθη, σήμερα (16-6-2016) τα ξημερώματα, μετά από αυθόρμητη προσέλευση στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών 17χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και εγκατάλειψη του τόπου του τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα χθες (15-6-2016) πολύ αργά το βράδυ, ο 17χρονος οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, σε προαύλιο δημοτικού σχολειού, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης, παρέσυρε 5χρονο ημεδαπό και εγκατέλειψε το τόπο του ατυχήματος πεζός.

Ο ανήλικος παθόντας μεταφέρθηκε από τους γονείς του, στο Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε, ενώ η δίκυκλη μοτοσικλέτα του δράστη μεταφέρθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Πατρών.

Ο 17χρονος λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών μετά από αυθόρμητη προσέλευση του ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανηλίκων.

***
Συνελήφθη 20χρονος στην Πάτρα, καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (16-6-2016) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος ημεδαπός, αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του Α΄ Ανακριτή Πατρών, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα ο δράστης, την 25-10-2015 στην Πάτρα, μαζί με γυναίκα συνεργό του, της οποίας τα πλήρη στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, είχε διαπράξει ληστεία σε βάρος περαστικής αφαιρώντας με τη βία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.