«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - Ανακοίνωση κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Συνάδελφοι ,
Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους στον κλάδο  των κατασκευών στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιούνη  και ώρα 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ( Ε.Κ.Α.) .
Η επίθεση στην εργατική τάξη  συνολικά , από μεριάς του μαύρου μετώπου, και στον κλάδο  ειδικά, δεν έχει τελειωμό. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έχοντας στην ουσία την στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου  ( μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο) , της Ε.Ε. , του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου , προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην ψήφιση  νομοσχεδίων, όπως το ασφαλιστικό- φορολογικό που βάζει ταφόπλακα  σε ό, τι έχει απομείνει  από τον κοινωνικό χαρακτήρα  της ασφάλισης , φορτώνοντας παράλληλα  νέα δυσβάσταχτα βάρη   στις πλάτες  των εργαζομένων  και...
των λαϊκών στρωμάτων  με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου .
Το επόμενο διάστημα  ετοιμάζουν  το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ( ομαδικές απολύσεις,  Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας και συνδικαλιστικό νόμο) που θα φέρει σε ακόμα και πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους . Η επίθεση θα ενταθεί .
 Για τον κλάδο των κατασκευών η κατάσταση  έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η μεγάλη ανεργία , η δουλειά  ήλιο με ήλιο  για όποιους έχουν ένα μεροκάματο, η ανασφάλιστη  εργασία , τα κακοπληρωμένα μεροκάματα που σε πολλές περιπτώσεις  οι εργαζόμενοι δεν τα πληρώνονται , οι πιέσεις, η τρομοκρατία , οι εκβιασμοί, οι απολύσεις  στους εργαζόμενους στους οδικούς άξονες, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση το Δ.Σ. του σωματείου εκτιμάει  ότι υπάρχει λύση και βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Έχουμε  πλούσια εμπειρία σαν κλάδος , θα χρειαστεί να την αξιοποιήσουμε  και να βγάλουμε  τα ανάλογα συμπεράσματα.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με ψηλά το κεφάλι , συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας , να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε  λύσεις για μας και τα παιδιά μας τώρα.
Σ’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο δεν ταιριάζει  η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια. Έχουμε  επίγνωση  των δυσκολιών, αλλά γνωρίζουμε  ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε , όλα τα κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες  και θυσίες.
Με σύνθημά μας  «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» οργανώνουμε την πάλη μας για το επόμενο διάστημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου  να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη  16 Ιούνη  και ώρα 7:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
Το Δ.Σ.