«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 57χρονος στο Ευηνοχώρι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Εκριζώθηκαν δεκαέξι δενδρύλλια κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (9-6-2016) το πρωί, στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 57 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...

 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου ενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 57χρονου στο Ευηνοχώρι όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους έντεκα γραμμαρίων και ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης.

Στη συνέχεια στην αυλή του σπιτιού, σε κήπο με δέντρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στη περίφραξη, δεκαέξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους από πενήντα εκατοστά έως ενάμισι μέτρο περίπου. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

***
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για παράνομη μεταφορά ομοεθνή του στο εσωτερικό της Χωρας


Συνελήφθη, χθες (9-6-2016) νωρίς το πρωί, στο 91ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον Άγιο Στέφανο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 27χρονος αλλοδαπός,  υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός, ομοεθνής του 27χρονου, ηλικίας  22 ετών, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη διαμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 27χρονο να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του, τον 22χρονο ομοεθνή του, ο οποίος όπως προέκυψε είχε εισελθει παράνομα στη Χώρα πριν από λίγες ώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ το αυτοκίνητο του 27χρονου κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.


***
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στην Πάτρα για λαθρανασκαφή και παράνομη κατοχή ασυρμάτου

Οι δράστες πραγματοποιούσαν, με τη χρήση ανιχνευτών μέταλλων, έρευνες στο Παλιό Σούλι Πατρών 


Συνελήφθησαν, προχθές (8-6-2016) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης, τέσσερις ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 56, 42, 40 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της  νομοθεσίας για ραδιοσυχνότητες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα τους, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με δύο αυτοκίνητα τύπου βαν στην Πάτρα και στο Λαμπίρι Αιγίου και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στα οχήματα τους βρήκαν και κατέσχεσαν:

•    Ένα  ανιχνευτή μετάλλων,
•    ένα φορητό ασύρματο,
•    ένα  ραβδοσκοπικό μηχάνημα,
•    ένα φτυάρι και μία τσάπα,
•    ένα φακό κεφαλής και
•    δύο (2) λοστούς.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα λαθρανασκαφή στο Παλιό Σούλι Πατρών, κατά την οποία είχαν διανοίξει όρυγμα, ενώ κατασχέθηκαν τα οχήματα τους ως μέσα διευκόλυνσης των παράνομων ενεργειών τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για διακεκριμένες κλοπές

Ο δράστης ενεργώντας από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα πλήρη στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραξαν πέντε κλοπές σε περίπτερα και καφενεία της περιοχής

Οι δράστες μετέβαιναν στους τόπους των περιστατικών με κλεμμένο όχημα και οπλισμένοι με κυνηγετικό όπλο


Συνελήφθη, χθες (9-5-2016) στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν, ακόμη δύο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 25 και 18 ετών, συνεργούς του 44χρονου, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, από τις (4-6-2016) μέχρι και τις (8-6-2016) στην Αμαλιάδα και στην Εφύρα Ηλείας, οι τρείς δράστες ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν τρείς κλοπές σε περίπτερα και δύο κλοπές σε καφενεία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν  πακέτα τσιγάρων, διάφορα είδη περιπτέρου, τηλεοράσεις και χρήματα, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης,  οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία κατά την οποία δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, μεταβαίνοντας στους τόπους των περιστατικών με κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει στις (4-6-2016) από την περιοχή του Μιντιλογλίου στην Πάτρα.

Επιπλέον, οι δράστες κατά τις κλοπές, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες και έφεραν γάντια ή κάλτσες στα χέρια τους, ενώ ένας από τους τρείς επέβλεπε την περιοχή εξωτερικά των καταστημάτων κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο.

Σημειώνεται ότι, ο συλληφθείς για να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές ως προς τις έρευνες τους, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας και δήλωσε ότι είχε εντοπίσει εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές, σε κοντινή απόσταση από καταυλισμό της περιοχής.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο 44χρονος και ο 25χρονος είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικά καταστήματα, όπου εξέτιαν ποινές για συναφή ποινικά αδικήματα.

Το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τους δύο συνεργούς του συνεχίζονται.


***
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τον εντοπισμό γυναικών που ασκούν παράνομα το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας
Συνελήφθησαν χθες στο Νοσοκομείο του Αιγίου δυο ακόμα ημεδαπές ηλικίας 58 και 43 ετών
Συνελήφθησαν, χθες (10-6-2016) το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 58 και 43 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου κατέλαβαν τις δυο γυναίκες, να εξασκούν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, χωρίς να κατέχουν άδεια άσκησεως επαγγέλματος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες, σε ελέγχους που είχε διενεργήσει το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, είχαν συλληφθεί ακόμα έξι γυναίκες που ασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας παράνομα. 
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

***
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο Αράξου
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν χθες (10-6-2016) το πρωί, στο αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο Σύριοι (άνδρας γυναίκα), ηλικίας 33 και 25 ετών αντίστοιχα καθώς και ένας 31χρονος Ιρακινός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη έξοδο από τη Χώρα.
Ειδικότερα, οι τρεις αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από τον Άραξο με προορισμό το Μόναχο της Γερμανίας κατέχοντας πλαστά έγγραφα των Αυστριακών, Γαλλικών και Ιταλικών αρχών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας πληροφορεί του πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, την προσεχή εβδομάδα (13-6-2016 έως 19-6-2016),  θα θα βρίσκεται στις εξής περιοχές από ώρα 08:30 έως 14:30 :

•    Την Δευτέρα 13-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Τριπόταμα - Άγιος Βασίλειος-Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνι – Φίλια- Λευκάσιο.
•    Την Τρίτη 14-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές - Πετσάκι, Βάλτα – Πλατανιώτισσα.
•    Την Τετάρτη 15-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Μοίραλι – Θωμαιϊκα – Βετειϊκα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 16-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος  – Σπάτα - Μιχοϊ – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βαλιτσές.
•    Την Παρασκευή 17-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αμπελόκηποι – Βελλά- Όαση –Εξοχή– Περιθώρι –Σελιάνα –Μοναστήρι – Αιγές.
•    Το Σάββατο 18-6-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο Τράπεζα - Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα - Μαμούσια.
•    Την Κυριακή 19-6-2016, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατω Αχαιας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Κράλλι – Ζησιμαίικα – Νεοχώρι - Χαραυγή – Κάνδαλο – Τζάιλο – Σανταμέρι - Πόρτες.