«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απείθεια και παράνομη οπλοκατοχή στο Λάππα Αχαΐας

Οι δράστες επέβαιναν σε όχημα, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν

Στο όχημά τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μια δερμάτινη συμπαγής ράβδος 

Συνελήφθησαν χθες (27-6-2016) αργά το απόγευμα, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ηλείας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 42 και 24 ετών σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα...
χθες το απόγευμα στην Εθνική οδό Πύργου - Πατρών, στο ύψος της Ανδραβίδας, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος και επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες. Αρχικά ο 24χρονος οδηγός στάθμευσε το όχημα του, και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει κινούμενος προς την Πάτρα.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα των δραστών πραγματοποιούσε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς παραβιάζοντας παράλληλα και φωτεινούς σηματοδότες,  ενώ σε απόσταση είκοσι περίπου χιλιομέτρων στο Λάππα Αχαΐας, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα τους και μετά από πεζή καταδίωξη συνελήφθησαν οι δύο  από αυτούς. 

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μία δερμάτινη συμπαγής ράβδο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργούς τους συνεχίζονται.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας



Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας πληροφορεί του πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, την τρέχουσα εβδομάδα (28-06-2016 έως 03-07-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές από ώρα 08:30 έως 14:30 :



·        Την Τρίτη 28-06-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού – Ρογοί – Κερπίνη – Λουσοί – Λεύκα - Σιγούνι.

·        Την Τετάρτη 29-06-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ερυμάνθεια – Μάνεσι – Σταυροδρόμι – Σκιαδάς.

·        Την Πέμπτη 30-06-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Αγ. Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.

·        Την Παρασκευή 01-07-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιά- Πύργος –Βαλιμή– Αγία Βαρβάρα –Ζαρούχλα –Περιστέρα – Μεσορρούγι.

·        Το Σάββατο 02-07-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα – Άνω Διακοπτό – Κερνίτσα - Μαμουσιά.

·        Την Κυριακή 03-07-2016 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρη – Λάκκα – Μερτίδι – Άγ. Κωνσταντίνος.