«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Παύλος Μοσχολιός: «Aδιαφορία και έλλειψη γνώσης και αποφασιστικότητας από τον κ. Παπαναστασίου»

Για αδιαφορία αλλά και έλλειψη γνώσης και αποφασιστικότητας κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παύλος Μοσχολιός, με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ιδιαίτερα από τον ευαίσθητο τομέα σχολικής στέγης.

Συγκεκριμένα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 καλεί με πρόσκληση με Α.Π.: 326 / 4-2-2016, με κωδικό πρόσκλησης 0510a02, Α/Α ΟΠΣ: 1299 και με προθεσμία έως 29-4-2016, τους Δήμους της Περιφέρειας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένταξη νέων σχολικών κτιρίων.
Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου όχι μόνο δεν κατέθεσε προτάσεις, αλλά...
δείχνει να αγνοεί πλήρως την πρόσκληση, αφού σε ανακοίνωση της στις 19-2-2016 αναφέρει: «Όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, και λόγω της μη πρόβλεψης από το ΣΕΣ 2014-2020 χρηματοδότησης για ανέγερση σχολείων είμαστε αναγκασμένοι να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα κατάσταση!!!».
«Δηλαδή τη στιγμή που ο κ. Δήμαρχος μας λέει ότι δεν προβλέπονται πόροι για σχολεία από το ΕΣΠΑ είναι στον αέρα η πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που καλεί τους Δήμους να καταθέσουν προτάσεις για νέες σχολικές μονάδες, τόνισε ο κ. Μοσχολιός. Άρα ή ο κ. Δήμαρχος γνώριζε και δεν έλεγε αλήθεια, ή το πιο πιθανό αγνοούσε τα πάντα. Με όλα αυτά συνέχισε ο κ. Μοσχολιός το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν πόροι από την πόλη από την ευαίσθητο τομέα των σχολικών υποδομών. Σε ότι αφορά αν υπήρχαν ώριμες μελέτες να εντάξουν, συνέχισε ο κ. Μοσχολιός, ας μας ρώταγαν να τους υποδείξουμε τις μελέτες που ήταν ώριμες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (11ο  και 17ο  Δημοτικό Σχολείο, 7ο Γυμνάσιο).
Οι πόροι του ΕΣΠΑ 2014-2020 για υποδομές θα είναι λίγες για να τους αφήνουμε ανεκμετάλλευτους κατέληξε ο κ. Μοσχολιός και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να δείξει περισσότερη σοβαρότητα και ευαισθησία στην ένταξη νέων έργων και να μην επαναπαύεται στα έργα που βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.