«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 33χρονος στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από δέκα γραμμάρια ηρωίνης και εξήντα δύο ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, σήμερα (8-6-2016) το απόγευμα, στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον 33χρονο τη στιγμή που κινούνταν με το αυτοκίνητο στο Κεφαλόβρυσο και σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρήκαν σε θήκη κάτω  από το τιμόνι τρείς συσκευασίες που περιείχαν (10,8) γραμμάρια ηρωίνης και (62) ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***
Ακόμη μια σύλληψη για καλλιέργεια ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν πέντε φυτά κάνναβης που καλλιεργούσε ο δράστης σε πλαστικά κύπελλα στην οικία του

Συνελήφθη, σήμερα (8-6-2016) το μεσημέρι, στα Σαβάλια Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα Σαβάλια Αμαλιάδας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε φυτά κάνναβης, σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούσε σε πλαστικά κύπελλα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για κλοπή σε όχημα

Οι δράστες αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό ένα πορτοφόλι που περιείχε σαράντα ευρώ και προσωπικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (7-6-2016) το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 29 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, ενεργώντας από κοινού εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε σταθμευμένο φορτηγό και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν στην Πάτρα και συνέλαβαν τους δύο δράστες.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών τους ενεργειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δίκτυα Υποστήριξης των Παιδιών

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων-μεταναστών


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 07 Ιουνίου 2016, στην Αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, την Delphine Moralis, Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), και την Sheila Donovan, Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International – CHI).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ελλάδα των εκπροσώπων των προαναφερθέντων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Δικτύων Υποστήριξης των Παιδιών, για την ενημέρωση τους σχετικά με την κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων-μεταναστών.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε και η (116 111) Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών», ενταγμένη στο Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών Child Helpline International (CHI), η οποία λειτουργεί μέσω του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τέθηκε στη διάθεση όλων των παιδιών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και των  παιδιών προσφύγων-μεταναστών, που διατρέχουν κίνδυνο ή έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας η παρούσα κατάσταση αναφορικά με τα εξαφανισμένα παιδιά, ενώ έμφαση δόθηκε στο θέμα των ασυνόδευτων ανήλικων που προέρχονται από οικογένειες προσφύγων-μεταναστών, που έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα στη διάρκεια των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν υιοθετηθεί και υλοποιηθεί σε ευρύτερο εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα Ευρωπαϊκά – Διεθνή Δίκτυα MCE και CHI, δια των εκπροσώπων τους, αναφέρθηκαν στο έργο και τα τρέχοντα προγράμματά τους, προτείνοντας στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις Υπηρεσίες των μελών-κρατών των ως άνω Δικτύων και τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, σε θέματα εμπειρογνωμόνων και τεχνογνωσίας.

Ο κ. Φιλιππάκος επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους των ξένων Δικτύων την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων Φορέων, κυβερνητικών και μη, όπως και με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη διαχείριση του ευαίσθητου και πολύπλευρου ζητήματος των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων-μεταναστών.
Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» ήταν ο Marc Van den Reeck, Πρέσβης και Επικεφαλής Διεθνών Συνεργασιών και Προγραμμάτων και η Πηγή Πρωτοψάλτη, Συντονίστρια του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά.

Επιπλέον από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κούμπουλας.